Sveučilišta iz Hrvatske izabrana u dvije mreže europskih sveučilišta

Sveučilišta iz Hrvatske izabrana u dvije mreže europskih sveučilišta

Sveučilište u Zadru i Sveučilište u Splitu izabrani su u dvije mreže europskih sveučilišta. Umrežavanje europskih sveučilišta predstavlja jednu od ključnih inicijativa koje doprinose uspostavljanju Europskog prostora obrazovanja do 2025. čiji je cilj povećanje kvalitete, konkurentnosti i privlačnosti europskih sustava visokoga obrazovanja.

 

Cilj je sveučilišnih mreža na europskoj razini izvoditi združene studije na svim razinama visokoga obrazovanja uz obaveznu mobilnost studenata i nastavnika, nastavnu djelatnost interdisciplinarnog karaktera i visoke kvalitete, omogućavanje studentima da steknu kvalifikacije kombiniranjem studija u različitim državama članicama EU, kao i državama koje su u statusu programskih država u okviru programa Erasmus+. U okviru spomenutog natječaja programa Erasmus+ odobreno je ukupno 17 mreža. Veliki uspjeh su ostvarila i dva sveučilišta iz Hrvatske.

Sveučilište u Zadru je partner u projektu “Europsko sveučilište za pametnu urbanu obalnu održivost”, a Sveučilište u Splitu sudjeluje u ulozi partnera kroz projekt “Europsko pomorsko sveučilište”.

Više o programu i rezultatima natječaja pogledajte na poveznici.