Krenula je nova sezona Obrazovnog četvrtka u IRO-u!

Krenula je nova sezona Obrazovnog četvrtka u IRO-u!

Krajem kolovoza, točnije 29. kolovoza 2019., otvorili smo novu sezonu Obrazovnog četvrtka u IRO-u savjetovanjem pod nazivom 5 koraka do studija u SAD-u. Tom prilikom prisutni učenici i studenti od obrazovne savjetnice EducationUSA mreže iz Instituta za razvoj obrazovanja dobili su informacije i savjete o tome kako pretraživati tražilice američkih sveučilišta i studijskih programa, kako odabrati odgovarajući program, gdje tražiti financijsku potporu i kako se prijaviti za studij u SAD-u.

Savjetovanja iz serije Obrazovni četvrtak u IRO-u besplatna su grupna savjetovanja koja obuhvaćaju osnovne informacije o visokom obrazovanju u pojedinim zemljama te preporuke za pretraživanje studijskih programa, dostupne financijske potpore te za proces prijave. Uz obrazovnu savjetnicu iz Instituta za razvoj obrazovanja, svoje iskustvo i znanje o pojedinoj temi često prenose i gosti-predavači, poput stipendista, bivših i sadašnjih studenata, djelatnika veleposlanstava i predstavnika pojedinih sveučilišta.

Obrazovni četvrtak u IRO-u uključuje i informacije o standardiziranim testovima kao uvjetu upisa na inozemna sveučilišta (primjerice TOEFL, IELTS, SAT, GMAT, GRE). Također, svi zainteresirani sudionici imaju mogućnost posjetiti centar za testiranje u IRO-u i dobiti detaljne informacije o pripremnim tečajevima koje organizira IRO za pojedini test.

U rujnu nas očekuje sljedeće događanje u okviru ovog programa:

26.9. 2019. u 17 sati: Zašto studirati u Francuskoj? (gost-predavač: Jasna Bas (Institut Français) i Ida Erceg (Alliance Française))

Prijave su u tijeku, a prijaviti se možete ovdje: http://bit.ly/2SX10pA.