USUSRET 15. SAJMU STIPENDIJA: Rusko visoko obrazovanje predstavlja se u Hrvatskoj

USUSRET 15. SAJMU STIPENDIJA: Rusko visoko obrazovanje predstavlja se u Hrvatskoj

Ruska Federacija zemlja partner 15. Sajma stipendija i visokog obrazovanja u Zagrebu i Rijeci

 

Rusija će biti zemlja partner 15. Sajma stipendija i visokog obrazovanja, koji će se održati u utorak, 15. listopada 2019. u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu te u četvrtak, 17. listopada 2019. na kampusu Sveučilišta u Rijeci. U Hrvatskoj će se po prvi puta predstaviti čak 11 vodećih ruskih sveučilišta koja će prezentirati mogućnosti studiranja u Rusiji za hrvatske studente. U sklopu bogatog popratnog programa Sajma ruski će profesori ujedno održati predavanja i radionice o mogućnostima studiranja u Rusiji za sve posjetitelje Sajma. Ovogodišnja novost u sklopu popratnog programa Sajma je i poslovni panel u kojemu će istaknuti predstavnici poslodavaca poput Rimac automobila, Infobipa, Lukoila te Tele 2 govoriti o znanjima i vještinama koje trebaju poslodavci te će predstaviti mogućnosti uspješnog prelaska iz sustava visokog obrazovanja na tržište rada. Organizator Sajma je Institut za razvoj obrazovanja, a sve informacije o programu Sajma dostupne su na web-stranici Stipendije.info i na Facebook stranici Želim stipendiju.

 Rusija kao zemlja partner ovogodišnjeg Sajma će se predstaviti s vodećim ruskim sveučilištima koji će predstaviti svoje studijske programe i stipendije za studije na ruskom, ali i na engleskom jeziku: Moscow State Technical University, Higher School of Economics, Saint Petersburg State University, Moscow State University of Psychology and Education, Moscow Polytechnic University, The National University of Science and Technology MISIS, Tula State Pedagogical University, Moscow State University of Food Production, Financial University, Russian Academy of Music i Plekhanov Russian University of Economics.

Osim predstavnika ruskih sveučilišta, na Sajmu će izlagati više od 50 institucija iz Hrvatske, drugih dijelova Europe, Sjeverne Amerike, Japana i drugih zemalja koje će pružati informacije o studijskim programima, programima stipendiranja, standardiziranim ispitima za studij u inozemstvu i tečajevima stranih jezika. „Sajam je centralni događaj u visokom obrazovanju u Hrvatskoj namijenjen učenicima završnih razreda srednjih škola, studentima i njihovim roditeljima te nastavnicima i istraživačima koji će na jednom mjestu u jednom danu moći pronaći sve informacije o mogućnosti studiranja i priprema za studiranje u Hrvatskoj i inozemstvu“ – ističe Ana Biškup, voditeljica Sajma u Institutu za razvoj obrazovanja.

Organizaciju ovogodišnjeg Sajma omogućile su potpore brojnih partnera: Rossotrudničestvo i Institut obrazovne politike Eureka (Rusija-zemlja partner), Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Sveučilište u Rijeci (glavni partneri), Grad Zagreb (glavni pokrovitelj), R.I.T. Croatia (sponzor), Agencija za mobilnost i programe EU, Grad Rijeka i Primorsko-goranska županija (donatori i pokrovitelji), Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH, Ministarstvo rada i mirovinskog sustava RH, Hrvatska gospodarska komora, Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku RH, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ministarstvo turizma te Ministarstvo mora, prometa i veza RH (institucionalni pokrovitelji).

Dodatne informacije o bogatom programu i izlagačima možete pratiti i putem službene stranice Sajma.

Institut za razvoj obrazovanja (IRO) utemeljen je 1999. godine kao neprofitna organizacija predana razvoju, zagovaranju i provedbi politika visokog obrazovanja u Hrvatskoj. IRO se već devetnaest godina sustavno bavi visokim obrazovanjem, posebice u područjima financiranja visokog obrazovanja, jednakosti pristupa visokom obrazovanju, razvoja nacionalnog kvalifikacijskog okvira, osiguravanja i unapređivanja kvalitete u visokom obrazovanju te akademske mobilnosti.