U sklopu Obrazovnog četvrtka o visokom obrazovanju u Rusiji

U sklopu Obrazovnog četvrtka o visokom obrazovanju u Rusiji

U sklopu ciklusa tematskih predavanja “Obrazovni četvrtak” u Institutu za razvoj obrazovanja, 10. listopada 2019. održano je predavanje na temu visokog obrazovanja u Rusiji i programa Russia.Study

 

Voditeljica obrazovnih programa u IRO-u,  Ana Biškup, predstavila je goste na predavanju o visokom obrazovanju u Rusiji i program Russia.Study – Nataliju Iakimčuk i Sergeja Aleksandroviča Ždanoviča iz Rossotrudničestva u Hrvatskoj.

Natalija i Sergej ukratko su predstavili sustav visokog obrazovanja u Rusiji. Sergej je dodatno objasnio postupak prijave na ruske fakultete putem portala russia.study kao i uvjete prijave na jedan od mnogobrojnih studijskih programa koje Rusija nudi na više od 500 sveučilišta u 80 gradova diljem Rusije.

Svi posjetitelji Obrazovnog četvrtka dobili su brošuru i promotivne materijale o obrazovanju u Rusiji, kao i poziv na nadolazeći Sajam stipendija i visokog obrazovanja koji će se održati, 15.10.2019. u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu te, 17.10., na kampusu Sveučilišta u Rijeci na kojemu je upravo Rusija zemlja partner!