IRO sudjelovao na konferenciji Civilno društvo 2030.

IRO sudjelovao na konferenciji Civilno društvo 2030.

Konferencija Civilno društvo 2030.: HR-EU_Euro-Mediteran u organizaciji Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva održana je od 23. do 25. listopada 2019. godine u Konvencijskom centru Solaris u Šibeniku.

 

Cilj konferencije bio je postaviti osnovu za daljnji razvoj civilnoga društva do 2030. godine u Republici Hrvatskoj te promisliti o viziji budućnosti civilnoga društva, što je učinjeno u interaktivnome duhu dinamičnih radionica te kroz brojne mogućnosti umrežavanja i razmjene iskustava.

Na konferenciji su sudjelovali predstavnici 311 raznorodnih organizacija civilnog društva.

Prvi  dan obilježila su plenarna predavanja gđe Antonije Gladović, ravnateljice Agencije za mobilnost i programe EU koja je govorila o mogućnostima koje organizacijama civilnoga društva  pruža program Erasmus+ te gđe Đordana Barbarić, predsjednice udruge MoSt i dugogodišnje aktivistice, koja je podijelila svoja iskustva u humanitarnom radu.

Preostala dva dana održane su izobrazbe i savjetovanja o strateškom okviru za razvoj civilnoga društva u četiri paralelne sesije. Uz predstavnike Ureda za udruge i Nacionalne zaklade, predavači su bili g. Colin Habberton iz organizacije Relativ (Južnoafrička Republika) i g. Ante Loboja iz Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta.