Predstavljanje ljetne škole Benjamin Franklin za srednjoškolce

Predstavljanje ljetne škole Benjamin Franklin za srednjoškolce

Na posljednjem ovogodišnjem Obrazovnom četvrtku u IRO-u, 12.prosinca 2019. održano je predavanje o ljetnoj školi Benjamin Franklin Transatlantic Fellows Institute.

 

Tom prigodom ugostili smo Ninu Vranešić Marinić iz Veleposlanstva SAD-a koja je predstavila intenzivni ljetni program za srednjoškolce, Benjamin Franklin Transatlantic Fellows Institute, koji se ove godine održava na sveučilištu Purdue University u Indiani. U uvodnom dijelu upoznala je prisutne s programom ljetne škole, a zatim je detaljno objasnila pravila i način prijave na natječaj za stipendiju.

Publika je također vidjela video dvoje bivših sudionika ljetne škole Benjamin Franklin, koji su podijelili svoja iskustva i potaknuli sve zainteresirane da se prijave na natječaj. Bilo je riječi i o raznim koristima programa te vještinama koje polaznici ljetne škole stječu nakon sudjelovanja u programu.

Odaziv na predavanje bio je velik, a osim srednjoškolaca došli su i zainteresirani roditelji s mnogim pitanjima na koja im je predavačica spremno i opširno odgovorila.