Karijerni utorak u IRO-u

Karijerni utorak u IRO-u

ŠTO?

IRO od siječnja 2020. organizira tematska grupna predavanja i savjetovanja pod nazivom Karijerni utorak u IRO-u. Predavanja s radioničarskom notom obuhvaćaju ključne informacije vezane za prelazak na tržište rada, pronalazak novih profesionalnih prilika i suradnji, nastavak obrazovanja, uspješan razvoj ili promjenu karijere, ali i razvijanje građanskih kompetencija. Uz voditeljicu projekata iz Instituta za razvoj obrazovanja, svoje iskustvo i znanje o pojedinoj temi prenose gosti predavači: zaposlenici uspješnih hrvatskih kompanija, voditelji i menadžeri prepoznatih projekata, stručnjaci, znanstvenici, umjetnici i nastavnici.

Gosti predavači iz prve ruke osiguravaju informacije koje svakodnevno ruše predrasude o tome što znači biti uspješan (u Hrvatskoj), kako karijerni put treba (ili ne treba izgledati), kada i zašto ga promijeniti te kako ustrajati onda kada se obrazovni ili karijerni put ne razvijaju onako kako je bilo zamišljeno. Svrha programa je razviti platformu namijenjenu učenju i dijalogu, onu koja će dugoročno utjecati na promjenu percepcije visokog obrazovanja, sustavno poticati mlade osobe na cjeloživotno učenje te pomagati učenicima, studentima, njihovim roditeljima i nastavnicima u informiranju o otvorenim profesionalnim prilikama i mogućnostima zaposlenja u Hrvatskoj.

ZAŠTO?

Institut za razvoj obrazovanja (IRO) više od dvadeset godina pruža ažurne, nepristrane i potpune informacije te usluge savjetovanja o visokom obrazovanju u Hrvatskoj i inozemstvu. Kao jedini sveobuhvatan, korisnički usmjeren centar za obrazovno savjetovanje u Hrvatskoj, IRO je postao referentno mjesto za usluge obrazovnog savjetovanja unutar hrvatske akademske zajednice.

IRO aktivno radi na informiranju i obrazovanju akademske zajednice i šire javnosti o mogućnostima obrazovanja, profesionalnog usavršavanja i akademske mobilnosti u RH i inozemstvu kao i o mogućnostima financijske pomoći za visoko obrazovanje. Na taj način IRO promiče veći (i jednak) pristup visokom obrazovanju te pridonosi povećanju međunarodne suradnje i mobilnosti u visokom obrazovanju te povezivanju obrazovanja s tržištem rada.

KAKO?

Zbog naglaska na neformalni pristup te s obzirom na obim sadržaja i radionički pristup, trajanje predavanja planirano je na bazi od maksimalno 30 sudionika po predavanju, jednom mjesečno u večernjim satima.

Predavanja u okviru Karijernog utorka u IRO-u besplatna su za sve sudionike uz obveznu online prijavu.

KALENDAR KARIJERNOG UTORKA U IRO-U

Za detaljni program svakog termina pratite objave na web-stranicama i društvenim mrežama Instituta za razvoj obrazovanja (Facebook i Instagram).

SVIBANJ

25. svibnja 2021. u 18 sati – Online Karijerni utorak u IRO-u: PTE Academic (gosti: Pearson)

Prijave: