Karijerni utorak u IRO-u: Od studija francuskog jezika do korporativnih komunikacija u banci

Karijerni utorak u IRO-u: Od studija francuskog jezika do korporativnih komunikacija u banci

Od siječnja 2020. IRO organizira tematska grupna predavanja i savjetovanja pod nazivom “Karijerni utorak u IRO-u”.

 

Predavanja koja imaju i radioničarski pristup obuhvaćaju ključne informacije za prelazak na tržište rada, pronalazak prvih ili novih profesionalnih prilika i suradnji, nastavak obrazovanja, uspješan profesionalni razvoj i/ili promjenu karijere, ali i razvijanje građanskih kompetencija.

Na prvom predavanju, 21.1.2020. ugostili smo Jelenu Šantić, specijalisticu za korporativne komunikacije u OTP banci. Jelena je u vrlo zanimljivom i dinamičnom izlaganju predstavila svoj akademski put kroz studiranje francuskog jezika i fonetike na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Govorila je o svojim prethodnim radnim iskustvima i procesu istraživanja vlastitih interesa i afiniteta koji su je naposlijetku i potaknuli da svoju karijeru usmjeri prema području komunikacija.

Jelena je prisutne upoznala s radnim procesima, filozofijom rada i društveno odgovornim poslovanjem u instituciji u kojoj je zaposlena, te objasnila koje mogućnosti za profesionalno usmjerenje i napredovanje postoje u bankarskom sustavu. Također, naglasila je vještine i kompetencije koje su potrebne osobi koja izlazi na tržište rada, osobito iz humanističkog područja, da bi se snašla u okruženju financijskog sektora. Dodatno, predstavila je mogućnosti stručnih praksi i stipendija koje osigurava OTP banka.

Na kraju je zaključeno da fakultet ne mora odrediti buduću karijeru, te da su za profesionalni razvoj važni samoinicijativnost i dobro poznavanje vlastitih ambicija i potencijala.

Nakon izlaganja uslijedila su pitanja iz publike i zanimljiva rasprava o izazovima i trendovima na tržištu rada.