Karijerni utorak u IRO-u: „Što sociologija ima s telekomunikacijama?“

Karijerni utorak u IRO-u: „Što sociologija ima s telekomunikacijama?“

Od siječnja 2020. IRO organizira tematska grupna predavanja i savjetovanja pod nazivom “Karijerni utorak u IRO-u”.

Predavanja imaju i radioničarski pristup obuhvaćaju ključne informacije za prelazak na tržište rada, pronalazak prvih ili novih profesionalnih prilika i suradnji, nastavak obrazovanja, uspješan profesionalni razvoj i/ili promjenu karijere, ali i razvijanje građanskih kompetencija.

Dana 4. veljače 2020. drugo predavanje u sklopu Karijernog utorka u IRO-u održala je Mia Bašić Stanić, generalist ljudskih potencijala u Tele2 pod nazivom „Što sociologija ima s telekomunikacijama?“ Mia je okupljenima ispričala svoj put od studija sociologije na Hrvatskim studijima, procesu pronalaska prvog posla, radu u IT tvrtci do zaposlenja kao dio tima ljudskih potencijala u Tele2.

Mia je sudionicima predavanja naglasila važnost osobnog razvoja te konstantnog učenja i usavršavanja nakon fakulteta. Također, naša predavačica je okupljenima dala savjete koja događanja i edukacije trebaju posjetiti svi koji su zainteresirani za područje ljudskih resursa, na kojim web stranicama mogu pronaći besplatne alate za edukaciju, ali i koja znanja dobivena tijekom studija sociologije mogu kasnije iskorisiti na poslu.

U sklopu predavanja okupljeni su saznali više informacijama o Tele2 kompaniji, projektima koje kompanija proizvodi, ali i o samom radu u ljudskim resursima. Mia nam je objasnila postupak zapošljavanja, ali i što znači employer branding te dala korisne savjete kako uspješno odraditi intervju.

Sudionici predavanja imali su mnoga pitanja o radu u ljudskim resursima, ali i radu kao dio Tele2 tima na koje im je Mia rado i detaljno odgovorila.