Saznajte kada se održavaju pripremni tečajevi u IRO-u!

Saznajte kada se održavaju pripremni tečajevi u IRO-u!

Institut za razvoj obrazovanja (IRO) je objavio nove termine pripremnih tečajeva. Termine za svaki pojedini tečaj možete pronaći u nastavku. Prijavite se već danas preko poveznice.

Standardizirani testovi su mjerila određenih znanja, sposobnosti ili vještina (npr. poznavanje stranog jezika, matematike, medicine, poslovnog jezika, itd.), a koriste se u svrhu prijave na akademske programe ili u svrhu zaposlenja u inozemstvu .

TOEFL (Test of English as a Foreign Language) se koristi za evaluaciju znanja engleskog jezika osoba kojima engleski nije materinji jezik, a potreban je za upis na mnoge međunarodne programe studija u inozemstvu. Ispit se polaže na računalu u  službenom administracijskom centru. Jedan od takvih centara je upravo u Institutu za razvoj obrazovanaj!

TOEFL Intezivan tečaj održava se od 17.2. do 21.2.

  • Ponedjeljak, srijeda i petak od 18:45 do 22:00
  • Utorak i četvrtak od 19:30 do 22:00

IELTS (International English Language Testing System) je drugi je od dva vodeća testa u svijetu koji se koriste za evaluaciju znanja engleskog jezika te ga priznaje 7.000 organizacija diljem svijeta (sveučilišta, poslodavci, imigracijske službe i strukovna tijela). Test se polaže u pismenom obliku.

 IELTS pripremi tečaj održava se od 6. do 15.3.2020.


GRE (Graduate Record Examination) se koristi kao prijemni ispit za upis na diplomske, doktorske programe u SAD-u i MBA, kao i za upis na mnoge međunarodne programe studija. To je test s pitanjima višestrukog izbora i polaže se na računalu.

GRE pripremi tečaj održava se:

Matematika se održava 25.2. do 12.3.2020.

Engleski se održava od 22.2. do 8.3.2020


SAT (Scholastic Aptitude Test) je test sposobnosti koji se koristi kao prijemni ispit za upis na preddiplomske studije u SAD-u. Polažu ga, kako međunarodni studenti, tako i domaći, američki studenti kao dio upisnog procesa za studij.

SAT tečaj održava se:

Matematika se održava 4.2. – 20.2.2020.

Engleski se održava 8.2. – 23.2.2020.


GMAT (Graduate Management Admission Test) se koristi kao prijemni ispit za upis na MBA programe (Masters of Business Administration) u SAD-u, kao i na mnoge međunarodne programe studija.

GMAT tečaj održava se:

Matematika od 10.3. do 26.3.2020.

Engleski od 14.3. do 22.3.2020


ACT (American College Testing) je test koji se koristi kao prijemni ispit za upis preddiplomskog studija u SAD-u. Pitanja na testu su izravno povezana s gradivom u srednjoj školi iz engleskog, matematike i prirodnih znanosti.

ACT tečaj održava se:

Matematika od 17.3. do 2.4.2020.

Engleski od 21.3. do 5.4.2020.


Termine pripremnih tečajeva do kraja 2020. možete pronaći ovdje.
Više o samim testovima i terminima priprema možete saznati ovdje.
Više informacija o našim profesorima saznajte ovdje.