Na Obrazovnom četvrtku u IRO-u su se predstavile stipendije za studiranje u Francuskoj

Na Obrazovnom četvrtku u IRO-u su se predstavile stipendije za studiranje u Francuskoj

Na trećem ovogodišnjem Obrazovnom četvrtku u IRO-u predstavljene su stipendije za studiranje u Francuskoj.

Dana 6. veljače 2020. u prostorijama Instituta za razvoj obrazovanja (IRO) predstavljene su stipendije za studiranje, stručno usavršavanje ili učenje francuskog jezika u Francuskoj. Naše gošće Jasna Bas iz Francuskog instituta (Institut français de Zagreb) i Ida Erceg iz Francuske alijanse prestavile su prisutnima visoko školstvo u Francuskoj te kako se pripremiti za studij i boravak u Francuskoj.

Sudionici predavanja posebno su bili zainteresirani za predstavljanje stipendija Francuske vlade koje uključuju jezične stipendije i znanstvene stipendije za studij ili stručno usavršavanje u Francuskoj. Za jednomjesečne jezične stipendije se mogu prijaviti svi koji su zainteresirani za usavršavanje znanja francuskog jezika, a studenti francuskog jezika imaju mogućnost prijave za stipendije za usavršavanje jezika ili za istraživanje u sklopu pisanja diplomskog rada. Zanstvene stipendije za studij ili stručno usavršavanje u Francuskoj uključuju nekoliko različitih programa stipendiranja za diplomske i/ili posljediplomske razine. Prijave za ove stipendije su od kraja veljače do sredine travnja.

Naše gošće su također predstavile znanstvenu bilateralnu suradnju: Programme Hubert Curien “Cogito”, tj. natječaj za sufinanciranje hrvatsko francuskih znanstveno-istraživačkih projekata. Na natječaj se mogu prijaviti projekti iz svih znanstvenih područja, a sljedeći natječaj će biti krajem veljače. Više možete pročitati na web stranici Ministarstva znanosti i obrazovanja ili na web stranici Campus France.