Karijerni utorak – Društvenjaci i humanisti u IT sektoru?

Karijerni utorak – Društvenjaci i humanisti u IT sektoru?

Od siječnja 2020. IRO organizira tematska grupna predavanja i savjetovanja pod nazivom “Karijerni utorak u IRO-u”.

Predavanja imaju i radioničarski pristup, obuhvaćaju ključne informacije za prelazak na tržište rada, pronalazak prvih ili novih profesionalnih prilika i suradnji, nastavak obrazovanja, uspješan profesionalni razvoj i/ili promjenu karijere, ali i razvijanje građanskih kompetencija.

Dana 18. veljače 2020. treće predavanje u sklopu Karijernog utorka u IRO-u održala je  Monika Ivanović, voditeljica tima za upravljanje imidžem poslodavca u Infobipu, pod nazivom Društvenjaci i humanisti u IT sektoru? Naša gošća je sudionicima ispričala svoj obrazovni i karijerni put koji je započeo studijem psihologije na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, nakon čega se zaposlila kao savjetnica u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje u Zagrebu, gdje vodi selekcijske postupke, radionice i druge aktivnosti iz područja razvoja ljudskih resursa i profesionalnog usmjeravanja. Potom prelazi u Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, gdje je više od tri godine godine bila na čelu Odjela za pripremu, provedbu i praćenje politika u znanosti i tehnologiji. Također, stekla je certifikate u području integrativne dječje psihoterapije. U Infobipu se zaposlila 2017. godine kao specijalistica u ljudskim potencijalima, a od jeseni 2019. je na čelu tima za upravljanje imidžem poslodavca.

Monika je okupljenima istaknula kako je važno biti kreativan, radoznao i zainteresiran za različita područja te kako su sva iskustva, koja je prikupila tijekom studija dodatnom edukacijom i na prijašnjim radnim mjestima, posebna i da se mogu iskoristiti i na novim radnim mjestima. Također, naglasila je kako obrazovanje ne završava formalnim završetkom studija, već da ona i dalje uči i kontinuirano nadograđuje svoje znanje.

Sudionici su također imali priliku saznati više o samom djelovanju Infobipa i tehnologijama na kojima rade, o projektima na kojima je predavačica radila unutar Infobipa, ali i što zapravo znači employer branding.

Ako ste propustili predavanje, a zainteresirani ste za ovu temu, Facebook live snimku predavanja možete pogledati ovdje.