Obrazovni četvrtak u IRO-u: Doktorski studij Informacijske znanosti na Fakultetu organizacije i informatike

Obrazovni četvrtak u IRO-u: Doktorski studij Informacijske znanosti na Fakultetu organizacije i informatike

Na četvrtom ovogodišnjem Obrazovnom četvrtku u IRO-u predstavljen je Doktorski studij Informacijske znanosti na Fakultetu organizacije i informatike (FOI).

Dana 5. ožujka 2020. u prostorijama Instituta za razvoj obrazovanja (IRO) naša gošća prof. dr. sc. Diana Šimić održala je predavanje u sklopu kojeg je ukratko predstavila Fakultet organizacije i informatike i studijske programe koje nude na svim razinama visokoškolskog obrazovanja. U području informacijskih znanosti su to stručni i sveučilišni preddiplomski studij te sveučilišni diplomski i poslijediplomski specijalistički i doktorski studij. U području ekonomskih znanosti su to preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ekonomike poduzetništva. Okupljeni su također imali priliku saznati više o vrlo zanimljivim i inovativnim laboratorijima i centrima koji djeluju u sklopu FOI-a, kao i projekte na kojima fakultet sudjeluje.

Glavni je dio predavanja bio posvećen predstavljanju Doktorskog studija Informacijskih znanosti. Profesorica Šimić je detaljno opisala organizaciju, predmete i obaveze studenata te komentirala izazove s kojima se oni susreću. Također je opisala postupak upisa i odabira kandidata te naglasila koje dokumente potencijalni kandidati trebaju prikupiti i koje uvjete trebaju zadovoljiti. Naša gošća-predavačica je predavanje završila korisnim savjetima za buduće doktorante te podijelila s okupljenima inovativne prakse koje primjenjuju na FOI-u poput radionica za mentore.

Više informacija o Doktorskom studiju Informacijskih znanosti možete saznati ovdje.