Otkazuje se sedmi sajam visokog obrazovanja EducationUSA

Otkazuje se sedmi sajam visokog obrazovanja EducationUSA

Zbog novonastale situacije uzrokovane virusom COVID-19, Institut za razvoj obrazovanja otkazuje sedmi sajam visokog obrazovanja EducationUSA.

 

Uzimajući u obzir situaciju u Hrvatskoj i u svijetu koju je prouzročilo širenje virusa COVID-19, Institut za razvoj obrazovanja odlučio je otkazati ovogodišnji Sajam zakazan za 8. travnja 2020.

Sajam visokog obrazovanja EducationUSA dio je međunarodne obrazovne turneje u okviru koje američka sveučilišta svake godine posjete glavne gradove jugoistočne Europe, a u Hrvatskoj ga organizira Institut za razvoj obrazovanja (IRO), jedini ovlašteni centar mreže EducationUSA u zemlji. Riječ je o jedinstvenom događanju u Hrvatskoj koji iz godine u godinu ugošćuje predstavnike američkih visokih učilišta, koji tijekom Sajma predstavljaju svoje preddiplomske i diplomske studijske programe i mogućnosti stipendiranja za hrvatske učenike i studente.

Budući da Sajam svake godine privlači mnoge posjetitelje, i uzimajući u obzir trenutačno stanje u zemlji i inozemstvu te preporuke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske u pogledu otkazivanja svih organiziranih okupljanja, IRO je, nakon savjetovanja s mrežom EducationUSA, odlučio otkazati Sajam te svima zainteresiranima za studij u SAD-u u narednim tjednima omogućiti sudjelovanje na online savjetovanjima na kojima će svi učenici i studenti zainteresirani za studij u SAD-u te njihovi roditelji moći dobiti korisne informacije o studiranju u toj zemlji.