16. Sajam stipendija i visokog obrazovanja – Mogućnosti studiranja i rada u Austriji

16. Sajam stipendija i visokog obrazovanja – Mogućnosti studiranja i rada u Austriji

 

SVE O MOGUĆNOSTIMA STUDIRANJA U AUSTRIJI NA POSEBNOM ONLINE IZDANJU SAJMA STIPENDIJA I VISOKOG OBRAZOVANJA OVU SRIJEDU

Na Sajmu stipendija i visokog obrazovanja Austrija se predstavlja sa 13 institucija i tvrtki koje hrvatskim studentima pružaju mogućnost studiranja, stipendiranja, stručnih praksi i razvoja karijere

Sajam stipendija i visokog obrazovanja ove godine ponosno predstavlja 13 austrijskih izlagača, među kojima su austrijska sveučilišta i visoke škole koje nude mogućnosti za studiranje i stipendiranje u Austriji te institucije i tvrtke kod kojih će se posjetitelji moći raspitati o mogućnostima za stručnu praksu u Austriji. Sajam se održava ovu srijedu, 25. studenog 2020. od 10 do 16 sati u virtualnom formatu putem stranice www.iro.hr. Institut za razvoj obrazovanja kao organizator Sajma dovodi ugledna austrijska visoka učilišta i kompanije u suradnji s Advantage Austria – Trgovinski odjel Austrijskog veleposlanstva. Pristup online Sajmu na www.iro.hr je otvoren svima.

 Od austrijskih sveučilišta, na Sajmu će svoje virtualne štandove imati:

 • FH Kärnten – University of Applied Sciences
 • FH OÖ – University of Applied Sciences Upper Austria
 • FH Technikum Wien – University of Applied Sciences
 • FH Wiener Neustadt – University of Applied Sciences Wiener Neustadt
 • FH JOANNEUM  – University of Applied Sciences
 • IMC Fachhochschule Krems – IMC University of Applied Sciences Krems
 • Modul University Vienna
 • Tourismusschulen Bad Gleichenberg
 • TU Graz – Graz University of Technology

Od institucija i tvrtki koje nude stručne prakse i mogućnost zapošljavanja u Austriji, na Sajmu će se na virtualnim štandovima predstaviti:

 • ABA – Work in Austria – službena austrijska agencija koja pruža podršku i informacije za ulazak na austrijsko tržište rada, kao i pristup brojnim radnim mjestima
 • Chancenland Vorarlberg – informacije o regiji Vorarlberg, tvrtkama i mogućnostima za razvoj karijere
 • Business Upper Austria – Welcome2Upper Austria  – podrška u svim pitanjima za uspješno traženje posla, studija i za lakšu integraciju u Gornjoj Austriji
 • SSI Schäfer IT Solutions – specijalisti za softver visokih performansi u intralogistici, koji zapošljavaju više od 1.100 IT-stručnjaka diljem svijeta.

Na službenoj stranici Sajma, www.iro.hr/online-sajam-stipendija, objavljeni su profili svih izlagača iz Austrije. Osim korisnih informacija o svakom izlagaču, organizirani su virtualni štandovi, gdje će posjetitelji imati priliku postavljati izlagačima pitanja vezana uz studij, rad ili profesionalni razvoj u Austriji.

 

Institut za razvoj obrazovanja je organizator ovogodišnjeg Sajma, a organizaciju Sajma omogućile su potpore brojnih značajnih partnera koji će svoje institucije i programe također predstaviti na Sajmu: Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH (Arhitekt Sajma), Agencija za mobilnost i programe EU (Konzul Sajma), Sveučilište u Rijeci (Virtuoz Sajma), Grad Zadar (Protagonist Sajma) i Grad Rijeka (Prijatelj Sajma).

Detaljnije informacije o Sajmu dostupne su na internetskoj stranici www.iro.hr, na Instagram (iro.hr), Facebook te LinkedIN stranici Instituta za razvoj obrazovanja.