EducationUSA klub nastavlja s radom u novoj godini

EducationUSA klub nastavlja s radom u novoj godini

Institut za razvoj obrazovanja (IRO) jednom mjesečno četvrtkom od 18:30 do 20 sati – održava različita predavanja i radionice usmjerene na pripremu za studij i život u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD). Naziv programa je EducationUSA klub, a članom tog kluba mogu postati svi koji su zainteresirani za preddiplomske i diplomske studije na američkim sveučilištima te se planiraju prijaviti na ta sveučilišta na jesen 2021. godine.

U četvrtak, 14. siječnja 2021. u okviru EducationUSA kluba obrazovna savjetnica IRO-a Ana Uglešić održala je radionicu na temu Kako odabrati sveučilište i studijski program. Tijekom tog događanja sudionici su imali prilike saznati više o različitim tražilicama sveučilišta i studijskih programa te kriterijima na koje je potrebno obratiti pozornost pri odabiru željenog visokog učilišta i programa.

Obrazovna savjetnica naglasila je da je potrebno dobro proučiti željeno sveučilište prije nego ga se kontaktira, uzimajući pritom u obzir lokaciju, broj internacionalnih studenata, izgled kampusa, dostupnost smještaja, sveučilišne profesore, rokove prijava i dr. Istaknula je da je vrlo bitno da studenti  odaberu sveučilište koje će najviše odgovarati njihovim potrebama.

Nakon teoretskog dijela događanja, sudionici su dobili zadatak da uporabom prethodno predstavljenih tražilica pronađu dva sveučilišta ili studijska programa koja ih zanimaju i odgovaraju njihovim parametrima pretrage te da ih naknadno predstave ostalim sudionicima radionice.

Mjesečni sastanci EducationUSA kluba održavat će se do listopada 2021. godine u cilju informiranja njegovih članova o visokom obrazovanju u SAD-u, olakšavanja prijavnog procesa članova, aktivne interakcije članova, razmjene savjeta i međusobnog umrežavanja članova.

Sljedeći susret kluba održat će se 11. veljače 2021., a bit će posvećen traženju financijske potpore za studij u SAD-u. Svi zainteresirani za sudjelovanje mogu se prijaviti preko sljedeće poveznice: https://bit.ly/2YyFLP1.