Poziv za prijave na međunarodni diplomski studij

Poziv za prijave na međunarodni diplomski studij

Odjel za biotehnologiju Sveučilišta u Rijeci otvorio je prijave na međunarodni diplomski studij pod nazivom ”Biotehnološka istraživanja znanosti o životu” (Biotechnology for the Life Sciences), a koji će se provoditi na engleskom jeziku. Studij je kreiran isključivo za visoko motivirane pojedince koji žele svoju karijeru posvetiti biotehnološkim znanstvenim istraživanjima, te istraživanjima znanosti o životu.

Budući će studenti posjedovati kvalitetnu teoretsku osnovu u navedenim područjima, s obzirom na to da će se programom naglasiti usvajanje intelektualnih i laboratorijskih vještina koje suvremeni istraživač mora posjedovati. Studenti će steći značajno iskustvo u provođenju samostalnog znanstveno-istraživačkog rada, što će im omogućiti upis na doktorske studije i kompetitivnost na suvremenom tržištu rada.

Ovaj je program financirao prošle godine projekt Europskog socijalnog fonda “OptiLife”, a godišnje prima 10 studenata. To je jedini diplomski program biotehnologije usmjeren na istraživanje u ovom dijelu Europe.

Cijena školarine iznosi 8.500 eura godišnje, a rok za podnošenje prijava je 28. veljače 2021.

Promotivni video možete pogledati na YouTube kanalu Odjela za biotehnologiju.

Saznati više o Studiju možete na mrežnim stranicama Odjela za biotehnologijumrežnim stranicama Studija, kao i u brošuri.

POZIV za prijave (na engleskom jeziku)