Radionica “Essay Writing Skills” – uz uvjerljiv esej do željenog sveučilišta!

Radionica “Essay Writing Skills” – uz uvjerljiv esej do željenog sveučilišta!

Uvjerljiv esej otvara vrata mnogih sveučilišta diljem svijeta. Iz tog razloga, IRO nudi novu edukacijsku uslugu – radionicu pod nazivom Essay Writing Skills! Tijekom tri susreta polaznici će naučiti kako napisati prijavni esej (essay/personal statement) kojim će se istaknuti u mnoštvu prijava i otvoriti prva vrata odabranog sveučilišta. Zajedno s našom predavačicom Karin Taylor* dobit ćete savjete kako započeti s pripremom za pisanje eseja i kako oblikovati svoju priču. Naučit ćete se predstaviti na samouvjeren način – pokazat ćete svoju motivaciju, ideje i ambicije.

Ova nova edukacijska usluga kreće ovog ožujka!

 

Raspored sesija:

  • Prva sesija – dva školska sata

Na samom početku, upoznat ćemo vas s načinom na koji komisija za upise ocjenjuje eseje i što od njih očekuju – shvatit ćete smisao prijavnih eseja. Već na samom početku, vaš esej polako će poprimati svoj oblik.

  • Druga sesija –  tri školska sata

Ova sesija traje nešto duže od prve jer krećemo s popunjavanjem detalja i davanjem direktnih smjernica za pisanje. Dobit ćete primjere dobrih i loših eseja, kao i savjete o vokabularu, korisnim frazama, stilu pisanja i povezivanju cjelina eseja.

  • Treća sesija – tri školska sata

Između druge i treće sesije je tjedan dana razmaka kako bi stigli odraditi domaću zadaću – pisanje vašeg prvog eseja! Predavačica će s vama proći vaše eseje koje ste joj prethodno poslali i dati vam savjete na što trebate pripaziti kada budete pisali finalnu verziju eseja koju ćete slati odabranom sveučilištu.

 

Radionica iznosi 950,00 kn i održava se online putem Zooma. Radionice se održavaju na engleskom jeziku. Za prijavu, potrebno je ispuniti obrazac na sljedećoj poveznici: https://bit.ly/3ec8ykZ

 

Za dodatne informacije, javite nam se preko Facebooka, na mail iro@iro.hr ili na telefon 00 385 1 4555 151.

 

* Karin Taylor vodila je nekoliko obrazovnih projekata u Austriji i Hrvatskoj te uvelike uživa u pomaganju studentima prilikom transformiranja njihovih ideja i i ambicija u stvarne ciljeve. Za vrijeme svojeg obrazovanja, a kasnije i kao istraživačica povijesti sa sjedištem u Grazu, putovala je po Bliskom Istoku i Jugoistočnoj Europi. Uz to, radila je u novinarskoj agenciji i kao radijska novinarka. Jedna od njezinih aktivnosti danas je uređivanje akademskih članaka i knjiga autora kojima engleski jezik nije materinji. Njen životopis možete pronaći  OVDJE.