Filozofski fakultet u Zagrebu traži dva mlada istraživača

Filozofski fakultet u Zagrebu traži dva mlada istraživača

U srijedu 28. travnja raspisan je natječaj za dva radna mjesta na uspostavnom istraživačkom projektu koji se odvija na Filozofskom fakultetu u Zagrebu pod nazivom Pamćenje (o) književnosti u svakodnevici (akronim: PoKUS). Prva prijava otvorena je za mjesto poslijedoktoranda na dvije godine, a druga za mjesto doktoranda (asistenta) na četiri godine. Natječaj traje 30 dana, a svi potrebni podaci mogu se pronaći ovdje, pod točkama 12 i 16. Posebnu pozornost treba obratiti na dodatne uvjete:

  • u motivacijskom pismu (duljine između 300 i 500 riječi) kandidati će obrazložiti zašto su se prijavili na projekt PoKUS te opisati svoj vlastiti istraživački interes kojim će se uklopiti u šire ciljeve PoKUS-a (više informacija o ciljevima PoKUS-a može se dobiti na stranici https://pokus.ffzg.unizg.hr/ ili upitom na pokus@m.ffzg.hr). Poželjno je da kandidati navedu eventualno postojeće iskustvo iz područja istraživanja čitanja i književnosti, recepcije književnosti, empirijskih pristupa književnosti, sociologije književnosti te istraživanja individualnog i kolektivnog pamćenja. S obzirom da je PoKUS načelno interdisciplinarni projekt, s njegovim ciljevima visoko su komplementarni kandidati koji su diplomirali/doktorirali (komparativnu) književnost i/ili srodne neofilološke grupe, etnologiju i kulturnu antropologiju, sociologiju ili psihologiju, dakako ukoliko namjeravaju primijenjivati uvide iz dotičnih disciplina na polje proučavanja književnosti.
  • napomena za radno mjesto doktoranda: doktorand za vrijeme trajanja projekta mora doktorirati na Poslijediplomskom studiju znanosti o književnosti, teatrologije i dramatologije, filmologije, muzikologije i studija kulture.

 

Ovim putem pozivaju se zainteresirani kandidati da pošalju svoje prijave. Natječaj je objavljen na stranici https://web2020.ffzg.unizg.hr/natjecaji/