Virtualni 17. Sajam visokog obrazovanja i stipendija (SAS)

Virtualni 17. Sajam visokog obrazovanja i stipendija (SAS)

VIRTUALNI 17. SAJAM VISOKOG OBRAZOVANJA I STIPENDIJA (SAS)

 Više od 40 izlagača iz Hrvatske i 10 zemalja svijeta predstavlja svoju obrazovnu ponudu i stipendije u sklopu virtualnog Sajma visokog obrazovanja i stipendija.

Svi programi i virtualni štandovi potpuno su BESPLATNI za posjetitelje.

Za posjet Sajmu je potrebna registracija zbog dobivanja poziva za pristup, a može se preuzeti OVDJE

 

Institut za razvoj obrazovanja organizira 17. po redu Sajam visokog obrazovanja i stipendija (SAS), a drugi po redu u virtualnom izdanju, koji će se održati 13. listopada 2021. od 10:00 do 16:00 sati. Na SAS-u će prijavljene institucije predstaviti stipendije i druge oblike financijske potpore, studijske programe i širu ponudu za visoko obrazovanje u Hrvatskoj i inozemstvu. Posjetitelji SAS-a moći će na jednom mjestu i jednim klikom pronaći sve informacije i usluge ključne za uspješnu prijavu na obrazovne programe u Hrvatskoj i inozemstvu, kao i pronaći različite mogućnosti za stipendije.

 

Misija i uloga Sajma

Ono što čini SAS jedinstvenim je njegova duga tradicija uz poseban naglasak na promociji stipendija putem kojih doprinosi širenju pristupa visokom obrazovanju. Institut za razvoj obrazovanja (IRO), kao organizator SAS-a, zalaže se za pravedno i dostupno visoko obrazovanje kroz osiguravanje jednakih mogućnosti u obrazovanju svima u skladu sa sposobnostima te je u svom radu posebno usmjeren na podzastupljene i ranjive društvene skupine u ostvarivanju njihovih obrazovnih ciljeva.

 

Posjetitelje očekuje preko 40 izlagača iz Hrvatske i cijelog svijeta

Na ovogodišnjem SAS-u bit će predstavljeno više od 40 izlagača sa svojim visokoobrazovnim ponudama iz Hrvatske i inozemstva, a najveći broj izlagača dolazi iz Austrije. Prema podacima UNESCO-a (http://uis.unesco.org/en/uis-student-flow), Austrija je za hrvatske studente druga najpoželjnija destinacija za studij, pa će velik dio posjetitelja imati razloga za dolazak na SAS. Cipar je pak po prvi puta na SAS-u, a predstavit će se sa šest izlagača, uključujući ciparsko Ministarstvo znanosti i kulture te Sveučilište u Cipru.

Među posjećenijim štandovima uvijek su dugogodišnji partneri SAS-a: Agencija za mobilnost i programe EU, Sveučilište u Rijeci, Grad Zadar i Grad Rijeka. Na SAS-u će svoje stipendije i obrazovne programe predstaviti i izlagači poput veleposlanstva i inozemnih kulturnih centara, nevladinih udruga, zaklada i tvrtki. Očekuje se sudjelovanje iz čak 10 zemalja: Austrije, Bosne i Hercegovine, Cipra, SAD-a, Njemačke, Francuske, Kanade, Slovenije, Srbije te Ujedinjenoj Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske.

 

Za besplatni pristup Sajmu posjetitelji trebaju ispuniti

REGISTRACIJSKI OBRAZAC

***

ORGANIZATOR SAJMA

Institut za razvoj obrazovanja (IRO) utemeljen je 1999. godine kao neprofitna organizacija predana razvoju, zagovaranju i provedbi politika visokog obrazovanja u Hrvatskoj. IRO se više od 20 godina sustavno bavi visokim obrazovanjem, posebice u područjima financiranja visokog obrazovanja, jednakosti pristupa visokom obrazovanju, razvoja nacionalnog kvalifikacijskog okvira, osiguravanja i unapređivanja kvalitete u visokom obrazovanju te akademske mobilnosti.

 

Stojimo Vam na raspolaganju za sve dodatne informacije!

 

Kontakt osoba:

Antonija Nikšić

Voditeljica obrazovnih projekata

aniksic@iro.hr

0 1 4555 151/ 01 4817 195