Ministarstvo znanosti i obrazovanja i Agencija za mobilnosti i programe EU otvaraju najveći Sajam visokog obrazovanja i stipendija u regiji

Ministarstvo znanosti i obrazovanja i Agencija za mobilnosti i programe EU otvaraju najveći Sajam visokog obrazovanja i stipendija u regiji

Sajam visokog obrazovanja i stipendija ponovo online s više od 40 izlagača i pokrovitelja

 

Predstavnici Ministarstva znanosti i obrazovanja i Agencije za mobilnost i programe EU otvorit će u srijedu 13.10.2021. u 10 sati najveći Sajam visokog obrazovanja i stipendija u južnoj i jugoistočnoj Europi. Institut za razvoj obrazovanja organizator je Sajma koji se ove godine drugi put za redom održava u virtualnom okruženju.

 Na Sajmu će prisustvovati i drugi pokrovitelji Sajma i naši uvaženi partneri: Sveučilište u Rijeci, Grad Zadar, Grad Rijeka, Primorsko-goranska i Zadarska županija. Tako će posjetitelji Sajma moći saznati sve o:

  • dostupnim studijima i aktivnim projektima na Sveučilištu u Rijeci,
  • stipendijama Grada Zadra, Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije te o
  • natječajima i potporama Zadarske županije.

Ovaj Sajam je jedinstven događaj u Hrvatskoj koji na jednom mjestu predstavlja najveću ponudu stipendija i studijskih programa za studiranje u Hrvatskoj i inozemstvu. Kao takav, idealna je prilika za sve zainteresirane srednjoškolce, studente i njihove roditelje te nastavno osoblje da iz prve ruke na jednom mjestu saznaju sve ključne informacije o studijskim programima, studentskim razmjenama, stručnim praksama i brojnim programima stipendiranja koji se nude u Hrvatskoj i inozemstvu.

 

Predstavnici Agencije za mobilnost i programe EU uživo i prije Sajma

Institut za razvoj obrazovanja (IRO) je pripremio popratni program koji je krenuo i prije samog otvaranja Sajma. Takav program služi pripremi posjetitelja za sudjelovanje. U četvrtak, 30. rujna u 14:30, na Instagram profilu Instituta, može se pratiti „Insta Live!“ s predstavnikom Agencije za mobilnost i programe EU (pokrovitelja Sajma), Tomislavom Freslom, voditeljem Odjela za visoko obrazovanje (programske zemlje). Posjetitelji će u navedenom “live” obraćanju moći saznati najbitnije razloge zašto posjetiti Sajam, koje su koristi sudjelovanja i mogućeg izravnog kontakta s predstavnicima obrazovnih institucija.

 

Sudjelovanje na Sajmu je za sve posjetitelje potpuno besplatno uz prethodnu registraciju putem Prijavnog obrasca. Više informacija o Sajmu dostupno je na www.iro.hr te na Facebook stranici događanja.