Uskoro virtualni Sajam visokog obrazovanja i stipendija!

Uskoro virtualni Sajam visokog obrazovanja i stipendija!

Ovogodišnji 17. Sajam visokog obrazovanja i stipendija odvija se u novom virtualnom okruženju uz velik broj izlagača i bogat popratni program

Sajam visokog obrazovanja i stipendija (SAS) po drugi puta dolazi u ONLINE izdanju kako bi se stipendije, stručne prakse, brojni studijski programi i šira obrazovna te karijerna ponuda u Hrvatskoj i inozemstvu nastavili promicati učenicima, studentima i svim zainteresiranim na siguran način. Sajam visokog obrazovanja i stipendija održat će se 13. listopada 2021. od 10 do 16 sati, a Sajmu će se moći pristupiti putem internetske stranice organizatora Instituta za razvoj obrazovanja: www.iro.hr. Sajam je centralni događaj u visokom obrazovanju u Hrvatskoj namijenjen učenicima završnih razreda srednjih škola, studentima i njihovim roditeljima te nastavnicima i istraživačima koji će na jednom mjestu u jednom danu moći pronaći sve informacije o mogućnosti studiranja i priprema za studiranje u Hrvatskoj i inozemstvu.

Izlagači na Sajmu obuhvaćaju predstavnike visokih učilišta, gradova, županija, ministarstava, agencija, veleposlanstava i inozemne kulturne centre, tvrtke, udruge i druge koji nude studijske programe i financijsku pomoć za studiranje u Hrvatskoj i inozemstvu. Posjetitelji Sajma će moći posjetiti virtualne štandove svih izlagača, pregledati informativne materijale o studiranju i stipendijama i postavljati im pitanja putem chata. Na Sajmu će biti više od 40 domaćih i inozemnih izlagača, koji će pružiti informacije o studijskim programima, programima stipendiranja, stručnim praksama te standardiziranim ispitima za studij u inozemstvu. Uz štandove izlagača, posjetitelji će moći pratiti zanimljiv program radionica i webinara. Cjelokupni događaj se odvija putem platforme Eventrify, prvog organizatora digitalnih događanja s podrškom iz Hrvatske.

 

Svi programi i virtualni štandovi na SAS-u potpuno su besplatni za posjetitelje.

Potrebno je samo unaprijed ispuniti prijavu putem obrasca kako bi se dobile upute za pristup virtualnom Sajmu.

Obrazac se nalazi na web stranicama organizatora Sajma www.iro.hr , a može se preuzeti i OVDJE

 

Održavanjem Sajma, Institut za razvoj obrazovanja (IRO) kao organizator, želi ukazati na potrebu većeg izdvajanja resursa za sektor visokog obrazovanja i mlade ljude koji su u potrazi za različitim obrazovnim prilikama u Hrvatskoj i inozemstvu. Kvalitetnim informiranjem i savjetovanjem o studijskim programima i financiranju studija IRO želi proširiti pristup visokom obrazovanju za sve društvene skupine, osigurati uspješan završetak upisanim studentima te pospješiti njihov prelazak na tržište rada i povezanost s gospodarstvom.

I ove su godine organizaciju Sajma omogućile su potpore brojnih značajnih partnera koji će svoje institucije i programe također predstaviti na Sajmu: Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH, Agencija za mobilnost i programe EU, Sveučilište u Rijeci, Grad Zadar, Grad Rijeka i Primorsko-goranska županija i drugi.

Svoju potporu Sajmu u vidu njegove promocije dale su i sljedeće studentske udruge i organizacije: Ekonomska klinika, Mreža mladih Hrvatske, Udruga hrvatskih studenata u inozemstvu i Studentski zbor Tehničkog veleučilišta u Zagrebu.

Kontakt osoba za dodatne informacije:
Lidija Uhoda, voditeljica komunikacija
Institut za razvoj obrazovanja
luhoda@iro.hr
+385 1 4555 151