IRO uspješno završio projekt za razvoj financijske pismenosti mladih u području visokog obrazovanja!

IRO uspješno završio projekt za razvoj financijske pismenosti mladih u području visokog obrazovanja!

U razdoblju od 1. lipnja do 31. prosinca IRO je provodio projekt pod nazivom Financijska pismenost za mlade: financijsko planiranje za nastavak obrazovanja, koji je sufinancirao Grad Zagreb.

U okviru projekta održana su grupna i individualna savjetovanja na kojima su mladima s područja Zagreba, ali i šire predstavljene mogućnosti nastavka obrazovanja na visokim učilištima u Hrvatskoj i inozemstvu, s naglaskom na mogućnosti za dobivanje financijske potpore u obliku stipendije, rada na sveučilištima i drugim oblicima potpore. Svi korisnici ovih usluga imali su priliku saznati više o školarinama u pojedinim zemljama i na pojedinim sveučilištima te o troškovima studentskog života u cilju izrade financijskog plana za nastavak obrazovanja. Rezultate tih aktivnosti možete pronaći i ovdje: https://iro.hr/obrazovno-informiranje-i-savjetovanje/obrazovno-savjetovanje/europa/.

Svi zainteresirani za studij u Hrvatskoj ili inozemstvu mogli su informacije o financijskim potporama dobiti i preko IRO-ovog newslettera te ostalih komunikacijskih kanala, poput društvenih mreža i mailing liste.

Na aktivnostima u okviru projekta, odnosno na raznim savjetovanjima, sudjelovalo je više od 500 učenika i studenata.

 

Financijska pismenost, IROfinancijska pismenost, IRO