ESN Zagreb radi na profesionalnom razvoju mladih

ESN Zagreb radi na profesionalnom razvoju mladih

ESN Zagreb održao tjedan posvećen vještinama i zapošljavanju čiji je cilj proširiti horizonte u području zapošljivosti i znanja koja se mogu steći prilikom volontiranja

 

U prosincu je Erasmus Student Network (ESN) Zagreb organizirao Skills and Employability Week – tjedan posvećen vještinama i znanjima koja se mogu steći prilikom volontiranja u studentskoj udruzi koja broji više od 100 volontera! Kao dio najveće europske studentske organizacije – Erasmus Student Network – koja broji više od 15 000 članova u 40 europskih zemalja, radi na promicanju tvrdih i mekih vještina svojih volontera opremajući ih potrebnim znanjem i kompetencijama koje će im omogućiti da se istaknu u poslovnom svijetu. Ovim događajem su htjeli skrenuti pozornost i na činjenicu da su aktivnosti kojima se studenti bave tijekom studija ključne za njihov daljni razvoj i karijeru.

Za vrijeme samog događaja, sudionici su imali priliku sudjelovati na virtualnim interaktivnim predavanjima, poslušati panel rasprave i prisustvovati radionicama koje su im dale uvid u to kako da se istaknu i napišu najbolju verziju svog životopisa i motivacijskog pisma koji naglašavaju njihove najveće kvalitete. Neizostavan dio je i predavanje o LinkedIn-u – alatu za osobno brendiranje i umrežavanje kao brzorastuće i sve popularnije platforme među poslodavcima i zaposlenicima. Naposljetku, kroz InspireMe konferenciju, volonteri ESN-a Zagreb imali su priliku povezati sve točke koje prolaze od samog volontiranja. pa do tržišta rada!

Ako ti se bilo što od ovoga svidjelo, zaprati ih na Facebooku i Instagramu, tako da sve informacije možeš saznati na vrijeme jer uskoro stižu i na tvoj Fakultet, no u nešto drukčijem izdanju, ali s jednakim entuzijazmom i željom za učenjem novih vještina!