Poziv na sudjelovanje u istraživanju u sklopu projekta „Tematska mreža: cjeloživotno obrazovanje dostupno svima“

Poziv na sudjelovanje u istraživanju u sklopu projekta „Tematska mreža: cjeloživotno obrazovanje dostupno svima“

Ako ste bivši student ili studentica koji je odustao/la od studija i nije završio visoko obrazovanje, pozivamo Vas da se odazovete sudjelovanju u istraživanju u sklopu projekta „Tematska mreža: cjeloživotno obrazovanje dostupno svima“.  Sudionici/ce će dobiti bluetooth slušalice kao zahvalu za doprinos za sudjelovanje u istraživanju.

Projekt vodi Institut za razvoj obrazovanja (IRO), u njemu sudjeluje još 9 partnerskih organizacija, među kojima i Institut za društvena istraživanja u Zagrebu koji će provoditi ovo istraživanje.

Istraživanje obuhvaća provođenje individualnih intervjua s osobama koje su bile studenti/ce, ali su odustali od studija i nisu završili visoko obrazovanje. Istraživanje će obuhvatiti osobe koje su odustale od studija u posljednjih sedam godina (između 2016. i 2022. godine).

Predviđeno trajanje intervjua je oko sat vremena, a provodit će ga istraživači iz Instituta za društvena istraživanja u Zagrebu, uživo ili on-line, prema dogovoru sa sudionikom/com.

Ako ste bivši student/ica, molimo Vas da se odazovete pozivu kako biste nam pomogli da produbimo razumijevanje obrazovnih nejednakosti u visokom obrazovanju u Hrvatskoj. Vaša iskustva i stavovi o iskustvu studiranja bi nam u tome bili dragocjeni. Ako želite sudjelovati u istraživanju, molimo Vas da se registrirate putem sljedećeg linka. Nakon što unesete svoje podatke, istraživači iz Instituta za društvena istraživanja u Zagrebu će Vas kontaktirati za dogovor oko termina razgovora.

Za sva dodatna pitanja i informacije o provedbi istraživanja možete se obratiti na e-mail adresu iva@idi.hr. Ako se ovaj poziv ne odnosi na Vas, ali znate nekoga tko bi odgovarao traženom profilu sudionika, molimo Vas da proslijedite poziv.