Poziv za prijavu na natječaj

Poziv za prijavu na natječaj

Poziv za prijavu na natječaj Nagrada „Western Balkans Arbitration Writing Competition“ za pisane studentske radove na temu međunarodne arbitraže za 2022. godinu

Pozivaju se studenti prava da se prijave na natječaj za odabir najboljeg pisanog rada na temu međunarodne arbitraže za 2022. godinu.

Sudjelovati mogu svi studenti prava iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije i Srbije (uključujući studente integriranog pravnog studija, poslijediplomskog specijalističkog studija te doktorskog studija, bez obzira na status redovnog ili izvanrednog studenta), ukoliko su istodobno i državljani jedne od navedenih zemalja. Nastavno osoblje fakulteta ne može sudjelovati na natječaju.

Na natječaj se prijavljuju originalni pisani radovi na temu vezanu uz međunarodnu arbitražu a za pobjednike će biti osigurane sljedeće nagrade:

    1. novčana nagrada u iznosu od 20,000.00 HRK (prvo mjesto), 13,000.00 HRK (drugo mjesto) i 7,000,00 HRK (treće mjesto);
    2. prilika za objavljivanje članka (ovisno o odobrenju urednika) u priznatoj pravnoj publikaciji;
    3. poziv na svečanu večeru s članovima komisije, koji su vodeći domaći i međunarodni pravnici u polju međunarodne arbitraže.

 

Rok za predaju radova je 15. kolovoza 2022. godine.

Detaljnije informacije o Nagradi, uvjetima i kriterijima natječaja te prijavi na natječaj mogu se pronaći u BROŠURI te pravilima natječaja koja se nalaze na ovom LINKU.