Sve o mogućnostima studiranja u SAD-u na virtualnom EducationUSA sajmu

Sve o mogućnostima studiranja u SAD-u na virtualnom EducationUSA sajmu

SVE O MOGUĆNOSTIMA STUDIRANJA U SAD-u UZ FINANCIJSKU POTPORU NA VIRTUALNOM EDUCATIONUSA SAJMU VISOKOG OBRAZOVANJA

 

Ovog lipnja američka sveučilišta i koledži predstavit će se hrvatskim učenicima i studentima na virtualnom sajmu u organizaciji mreže EducationUSA!

U srijedu, 15. lipnja 2022., održava se EducationUSA sajam visokog obrazovanja, koji organizira Institut za razvoj obrazovanja (IRO), jedini ovlašteni centar globalne mreže EducationUSA u Hrvatskoj. Na sajmu se očekuje bogat program u okviru kojega će američka sveučilišta i koledži predstaviti svoje studijske programe, objasniti postupak prijave za međunarodne studente, ali i dati informacije o stipendijama koje dodjeljuju međunarodnim studentima. I ove godine, sajam se održava u online formatu.

Tradicionalno i jedinstveno događanje u Hrvatskoj

EducationUSA sajam visokog obrazovanja u Hrvatskoj se organizira deveti put zaredom, a ove se godine treći put održava online da bi bio pristupačniji učenicima i studentima iz cijele Hrvatske. S obzirom na to da je sajam dio virtualne turneje predstavnika američkih visokih učilišta po regiji, IRO organizira sajam s drugim EducationUSA centrima iz regije, pa će sajam biti otvoren i za studente iz okolnih zemalja, kao što su Slovenija, Bosna i Hercegovina i Crna Gora. Sajam je jedinstveno događanje namijenjeno svima koji žele dobiti više informacija o studiranju u SAD-u i financijskim potporama za studij – prvenstveno studentima i učenicima, ali i roditeljima i nastavnicima.

Zanimljiv program sajma

Svi posjetitelji ovogodišnjeg sajma imat će priliku upoznati predstavnike više od 30 američkih sveučilišta i koledža te iz prve ruke doznati korisne informacije o studiranju na pojedinim institucijama. Od 16:30 do 19 sati posjetitelji će moći poslušati razne prezentacije visokih učilišta o prijavama na studij u Americi (traženje stipendije, prijavni eseji, pisma preporuke), a od 19 do 21 sata posjetitelji će moći posjetiti virtualne štandove visokih učilišta te ondje razgovarati s predstavnicima tih američkih visokih učilišta o temama koje ih zanimaju.

Dostupno i besplatno savjetovanje s EducationUSA savjetnicom iz Hrvatske

EducationUSA sajam visokog obrazovanja organizira Institut za razvoj obrazovanja (IRO), jedini ovlašteni centar mreže EducationUSA u Hrvatskoj. EducationUSA je mreža savjetodavnih centara u više od 170 zemalja svijeta koju podržava američki State Department, a čiji savjetnici nude točne, objektivne i sveobuhvatne informacije o studiranju u SAD-u. Na ovogodišnjem sajmu posjetitelji će moći posjetiti i štand EducationUSA centra u Hrvatskoj, gdje će dobiti informacije o upisima na američka visoka učilišta i standardiziranim testovima potrebnima za upis studija u SAD-u, kao što su TOEFL, SAT, ACT, GMAT i GRE.

Registracijom do sudjelovanja

Sudjelovanje na sajmu je besplatno, a za sudjelovanje je potrebna registracija preko sljedeće poveznice: https://bit.ly/3MADrhs.

Više informacija dostupno je i na Facebook stranici i Instagram profilu EducationUSA centra u Hrvatskoj.

 

Kontakt osoba za dodatne informacije: 
Ana Uglešić, Voditeljica obrazovnog savjetovanja, Institut za razvoj obrazovanja, auglesic@iro.hr, +385 91 604 06 32

***

Institut za razvoj obrazovanja (IRO) već više od 20 godina pruža besplatne i nepristrane informacije o mogućnostima studiranja i dobivanja financijske potpore za studij u Hrvatskoj i inozemstvu. IRO je jedini ovlašteni centar mreže EducationUSA u Hrvatskoj koji pruža informacije o američkom sustavu visokog obrazovanja i mogućnostima studiranja u SAD-u uz potporu američkog State Departmenta i Veleposlanstva SAD-a u Hrvatskoj. Za više informacija posjetite: www.iro.hr i https://educationusa.state.gov/.