Sve o studentskim vizama za studij u SAD-u na webinaru Instituta za razvoj obrazovanja

Sve o studentskim vizama za studij u SAD-u na webinaru Instituta za razvoj obrazovanja

Ovaj četvrtak, 14.7.2022. svi zainteresirani za studij u SAD-u moći će dobiti više informacija o studentskim vizama potrebnima za studij u toj zemlji na zanimljivom webinaru koji se održava u okviru programa Obrazovni četvrtak u IRO-u.

 

Institut za razvoj obrazovanja (IRO), jedini ovlašteni EducationUSA centar u Hrvatskoj, ovaj četvrtak organizira pretposljednji webinar iz programa Obrazovni četvrtak u IRO-u prije ljetne stanke. Riječ je o webinaru o studentskim vizama za studij u SAD-u, na kojem će IRO uz pomoć Veleposlanstva SAD-a dati odgovore na brojna pitanja budućih studenata u Americi o postupku prijave za studentsku vizu te ostalim detaljima vezanima uz vize koje omogućuju studiranje u SAD-u.

Zašto su potrebne studentske vize za studij u SAD-u?

 Nedavno je Hrvatska formalno imenovana 40. članicom Programa izuzeća od vize (Visa Waiver Program) pa je većini poznata činjenica da zbog toga hrvatskim državljanima koji planiraju putovanje u SAD u turističke ili poslovne svrhe nije potrebna viza za ulazak u tu zemlju. Međutim, važno je naglasiti i da je posjetiteljima koji planiraju ulazak u SAD u okviru Programa izuzeća od vize dozvoljeno boraviti u toj zemlji samo tijekom 90 dana te da će posjetiteljima koji planiraju duži boravak u SAD-u, primjerice radi studiranja ili odlaska na Work and Travel program, ipak biti potrebna viza.

Kako do studentske vize?

SAD je već dugi niz godina izrazito popularna obrazovna destinacija za studente iz mnogih zemalja diljem svijeta, a u Hrvatskoj se nalazi među top 10 obrazovnih destinacija hrvatskih studenata, stoga je važno da svi koji svoje obrazovanje planiraju nastaviti u SAD-u znaju koji je postupak prijave za studij u toj zemlji, ali i koji su im dokumenti potrebni za ostvarivanje tog cilja. Jedan od tih dokumenata svakako je i studentska viza. Za dobivanje studentske vize potrebno je biti upisan na neko od certificiranih visokih učilišta u SAD-u koje primljenom studentu izdaje obrazac I-20 na temelju kojega se student registrira u sustav SEVIS (Student and Exchange Visitor Information System) i traži studentsku vizu od Veleposlanstva SAD-a.

Više informacija o studentskim vizama

 Budući da svake godine mnogi hrvatski studenti odlaze na studij u SAD te su im potrebne informacije o postupku dobivanja vize za studij, IRO je organizirao informativni webinar za sve one kojima je potrebno više informacija o ovoj temi. Sudionici će dobiti sve potrebne informacije o vrstama studentskih viza, načinu prijave za studentsku vizu te intervjuu za dobivanje vize iz prve ruke, od gošće iz Konzularnog odjela Veleposlanstva SAD-a u Hrvatskoj.

Webinar će se održati u četvrtak, 14. srpnja, u 13:00 sati. Sudjelovanje je besplatno, a registracija obavezna. Svi zainteresirani mogu se prijaviti za sudjelovanje preko sljedeće poveznice: .

 Više informacija o studiranju u Americi

 Više informacija o studiranju u SAD-u i uslugama koje pruža EducationUSA centar u IRO-u mogu se pronaći na stranici www.iro.hr. Dodatne informacije dostupne su i na Facebook stranici i Instagram profilu EducationUSA centra u Hrvatskoj.

 

Kontakt osoba:
Ana Uglešić
Voditeljica obrazovnog savjetovanja

Institut za razvoj obrazovanja

auglesic@iro.hr

+385 91 604 0632

***

Institut za razvoj obrazovanja (IRO) već više od 20 godina pruža besplatne i nepristrane informacije o mogućnostima studiranja i dobivanja financijske potpore za studij u Hrvatskoj i inozemstvu. IRO je jedini ovlašteni centar mreže EducationUSA u Hrvatskoj koji pruža informacije o američkom sustavu visokog obrazovanja i mogućnostima studiranja u SAD-u uz potporu američkog State Departmenta i Veleposlanstva SAD-a u Hrvatskoj.