Gdje se skriva STEM? – Panel ususret SAS-u

Gdje se skriva STEM? – Panel ususret SAS-u

STEM je sveprisutan u poslovima današnjice i neophodan za poslove budućnosti! Stoga, ususret ovogodišnjem Sajmu visokog obrazovanja i stipendija (SAS), IRO organizira panel pod nazivom Gdje se skriva STEM? , koji će se održati u utorak, 11. listopada, u 11 sati u prostorima RIT-a na zagrebačkom Bundeku (Ul. Damira Tomljanovića 15).

A gdje se sve skriva STEM razotkrit će gosti panela – visokoškolski nastavnici i osobe koje se bave poslovima u kojima se krije STEM.

Panel je namijenjen svim građanima zainteresiranima za ovu temu, a posebno mladima i njihovim roditeljima. Naime, govornici će mladima dati savjete kako se tijekom visokog obrazovanja u Hrvatskoj i svijetu pripremiti za željene karijere te za što mladi profesionalci moraju biti spremni pri iskoraku na tržište rada.

Govornici su:

  • izv. prof. dr. sc. Borivoje Pašić, prodekan za nastavu i studente na Rudarsko-geološko-naftnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu
  • izv. prof. dr. sc Ante Poljičak, voditelj studijskog programa New Media Design na američkom koledžu RIT Croatia
  • dr. sc. Mitja Ružojčić, poslijedoktorand na Odsjeku za psihologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i psiholog u Business Psychology Labu
  • Kaja Pavlinić, inženjerka računarstva i osnivačica obrta Kajuška
  • Martina Silov, voditeljica projekata Hrvatske udruge za umjetnu inteligenciju (CroAI).

Panelisti će, među ostalim, pojasniti što se krije iza kratice STEM, u kakvom je odnosu STEM s umjetnošću te kakve veze STEM ima s psihologijom, a kakve sa suvremenim medijima. Govorit će i o razvoju umjetne inteligencije i gaminga te drugim poslovima kojima profesionalci iz Hrvatske konkuriraju globalnoj sceni.

Gdje se sve skriva STEM? uvodno je događanje 18. Sajma visokog obrazovanja i stipendija koji će se online održati dan kasnije, u srijedu, 12. listopada, koji će trajati od 12 do 18 sati. Tijekom sajma posjetitelje očekuje bogat program panela, prezentacija i razgovora sa predstavnicima visokih učilišta, ali i virtualni štandovi izlagača, s čijim predstavnicima će posjetitelji moći razgovarati između 16 i 18 sati.

Posjet sajmu za sve je zainteresirane besplatan, a za pristup digitalnoj platformi na kojoj se sajam održava, potrebna je prijava putem poveznice: https://register.empl.io/SAS2022

Ulaz na panel Gdje se skriva STEM?  također je besplatan.