Stipendije Zaklade za lokalni razvoj i solidarnost „Volim Križevce”

Stipendije Zaklade za lokalni razvoj i solidarnost „Volim Križevce”

Zaklada za lokalni razvoj i solidarnost „Volim Križevce” objavila je 3. javni natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima u školskoj i akademskoj godini 2022./2023. temeljem kojeg će dodijeliti najviše dvadeset stipendija mladima Križevaca, od toga po najviše pet stipendija za učenike srednjih škola i redovne studente preddiplomskog ili diplomskog studija slabijeg imovinskog stanja i po najviše pet stipendija za nadarene učenike srednjih škola i redovne studente preddiplomskog ili diplomskog studija.

 

– Ponosna sam što već treću godinu zaredom provodimo natječaj za stipendiranje učenika srednje škole i studenata grada Križevaca što znači da se naš rad prepoznaje, a posebno od strane donatora koji nesebično podržavaju naša nastojanja da mladima olakšamo školovanje. Pozivam sve učenike srednjih škola i studente s prebivalištem u Križevcima da se prijave na naš natječaj i postanu jedni od stipendista i ambasadora Zaklade „Volim Križevce”, poručila je predsjednica Zakladne uprave Ivana Dubravec.

I ovogodišnje stipendije se dodjeljuju na razdoblje od devet mjeseci – učenička, i to srednjoškolska, iznosit će 70 eura mjesečno, a studentska 140 eura mjesečno. Prijavu na natječaj moguće je podnijeti isključivo putem elektroničkog obrasca za prijavu objavljenog na službenim internetskim stranicama Zaklade https://stipendije.volimkrizevce.hr, od početno 7. studenog do zaključno 20. studenog 2022. godine u 23:59:59 sati. Prijave poslane nakon isteka roka za podnošenje prijava ili dostavljene na bilo koji drugi način neće se razmatrati.

– Stipendije ćemo i ove godine dodijeliti prema dvije vrste kriterija – iz Socijalnog fonda „Zakmardi” želimo dati podršku onima kojima je to najpotrebnije, a sredstva iz Obrazovnog fonda „Vavra” namijenili smo za stipendiranje nadarenih učenika i studenata, izjavio je upravitelj zaklade mr. sc. Hrvoje Belani, ujedno pozvavši zainteresirane fizičke i pravne osobe da i dalje podrže njihov rad donacijama.

Zaklada „Volim Križevce” stipendije je počela dodjeljivati još 2020./2021. kad ih je bilo ukupno devet – 5 učeničkih i 4 studentske, a 2021./2022. ukupan broj stipendija je povećan na 20. Osim toga, proveli su do sada 4 humanitarna buvljaka kako bi promovirali aktivnosti i prikupili dodatne donacije za stipendije. Ove su godine obilježili i Tjedan filantropije organiziranjem 1. susreta stipendista Zaklade.

– Izuzetno mi je drago biti dio ove priče već treću godinu zaredom, posebice iz razloga što mi je u prvoj godini stipendiranja Zaklada „Volim Križevce” i osobno olakšala financijski aspekt studiranja. Čast mi je ponovo biti članom povjerenstva te kontinuirano surađivati sa Zakladom, kao i sa stipendistima koji su nam svojim zalaganjem u zajednici najbolje pokazali koliko je ulaganje u mlade važno za naš grad i budućnost, izjavila je bivša stipendistica Zaklade, mlada magistra pedagogije Ana-Maria Rešetar.

Zaklada za lokalni razvoj i solidarnost „Volim Križevce” je prva suvremena zaklada osnovana 2019. u Križevcima, čije se djelovanje zasniva i na filantropskoj ostavštini Ivana Zakmardija Dijankovečkoga, znamenitog Križevčanina iz 17. stoljeća koji je svojim dobročinstvom osigurao školovanje onim učenicima i studentima koji inače nikad ne bi imali priliku za to. Zaklada je osnovana sa svrhom razvoja filantropije i drugih oblika društvene potpore za promociju solidarnosti i zaštite ljudskih prava, kao i za podršku lokalnom razvoju te promociju društvenog poduzetništva.

– Dodjelom stipendija naša Zaklada njeguje socijalnu povezanost sa križevačkim učenicima i studentima i stvara angažiranu zajednicu osjetljivu na potrebe pojedinaca i društva. Naši donatori ulažu u školovanje i osposobljavanje mladih i pozitivno utječu na materijalno stanje njihovih obitelji, kao i na sve dodatne vrijednosti koje nastaju opuštenijim odrastanjem. Naši stipendisti sudjeluju u radu Zaklade kroz volontiranje, druženje i projekte. Okosnica zaklade su ljudi, udruženi zbog ostvarivanja plemenitih, dobrotvornih ciljeva i izgradnje ljepšeg, pravednijeg društva. Proširimo naš krug; prijavite se na natječaj za dodjelu stipendija, poručila je dr. sc. Ana Končurat, predsjednica povjerenstva za dodjelu stipendija Zaklade.

Iz Zaklade „Volim Križevce” poručuju da ih se za sve dodatne informacije i pojašnjenja može kontaktirati elektroničkom poštom na info@volimkrizevce.hr ili pak porukom putem njihove službene Facebook stranice te Instagram profila, gdje se mogu pročitati i svjedočanstva dosadašnjih stipendistica i stipendista Zaklade.

Poveznica na natječaj:
https://stipendije.volimkrizevce.hr/
ili izravno na
https://volimkrizevce.hr/2022/11/06/javni-natjecaj-za-dodjelu-stipendija-ucenicima-i-studentima-2022-2023/