IRO-ov program Što nakon srednje u zagrebačkim srednjim školama

IRO-ov program Što nakon srednje u zagrebačkim srednjim školama

Ove jeseni, točnije u listopadu i studenome, IRO je posjetio zagrebačke srednje škole u cilju informiranja i savjetovanja učenika trećih i/ili četvrtih razreda o njihovim mogućnostima po završetku srednjoškolskog obrazovanja.

Predavanje Što nakon srednje IRO-ova obrazovna savjetnica održala je u Gimnaziji Sesvete i Prvoj privatnoj gimnaziji, tijekom koje je učenicima predstavila njihove mogućnosti za nastavak obrazovanja na visokim učilištima u Hrvatskoj te im pojasnila pojmove povezane s obrazovanjem u Hrvatskoj, poput razlika između sveučilišta, veleučilišta i visokih škola te razlika između sveučilišnih i stručnih studija. Uz to, učenicima su predstavljene i mogućnosti studiranja u inozemstvu.

Poseban naglasak tijekom predavanja stavljen je i na financijski aspekt studiranja te važnost izrade dobrog financijskog plana za uspješan završetak studija. Učenicima su predstavljeni i neki od najčešćih izvora financiranja za studente, u Hrvatskoj i inozemstvu.

Do kraja godine IRO će posjetiti i druge škole, poput IV. gimnazije i Prve gimnazije u Zagrebu. Ako ste nastavnik ili ravnatelj srednje škole i želite da posjetimo i vašu školu, javite nam se na iro@iro.hr ili na broj 01 4555 151.

Predavanja Što nakon srednje organiziraju se u okviru projekta „Financijska pismenost mladih: financijsko planiranje za nastavak obrazovanja i uspješno zapošljavanje“, koji je financiran iz proračuna Grada Zagreba.