Studiranje u SAD-u

 

Institut za razvoj obrazovanja (IRO) je jedini ovlašteni EducationUSA centar u Hrvatskoj koji pruža informacije o američkom sustavu visokog obrazovanja i mogućnostima studiranja u SAD-u uz potporu U.S. Department of State i Američkog veleposlanstva u Zagrebu.

IRO savjetuje učenike i studente kako odabrati studijski program, pronaći stipendiju, prijaviti se na američka sveučilišta. Kao ovlašteni centar za polaganje TOEFL, GMAT, i ACT testova, IRO organizira pripremne tečajeve za većinu standardiziranih testova nužne za prijavu na sveučilišta u SAD-u.

Za više informacija o mogućnostima studiranja u SAD-u obratite se obrazovnoj savjetnici Ani Uglešić u uredovno vrijeme za stranke ili putem e-maila.

 

EducationUSA je mreža centara za obrazovno savjetovanje o studiranju u SAD-u koji se nalaze u 170 zemalja i pružaju točne, sveobuhvatne i aktualne informacije o mogućnostima upisa na akreditirane američke koledže i sveučilišta. Za više informacija o mreži EducationUSA posjetite njezinu službenu stranicu: www.educationusa.state.gov.

Mrežu EducationUSA podupire U.S. Department of State’s Bureau of Educational and Cultural Affairs (ECA), koji promiče suradnju i razumijevanje među Sjedinjenim Američkim Državama i drugim državama.

 

Saznajte više o mogućnostima studiranja u SAD-u:

5 koraka do studiranja u SAD-u
Preddiplomski studij
Diplomski i poslijediplomski studij

 

EducationUSA LL.M. sajam ovog studenoga po prvi puta održat će se virtualno! Na dan 11. studenoga, u razdoblju od 18 do 20:30 sati, na Sajmu će sudjelovati čak 25 američkih sveučilišta koji nude razne LL.M. programe međunarodnim studentima. Među tim sveučilištima su Columbia Law School, Cornell Law School, New York University School of Law, University of Chicago Law School i mnoga druga renomirana sveučilišta iz SAD-a.

LL.M. programi su međunarodno priznati poslijediplomski programi iz područja prava, obično u trajanju od jedne godine. Namijenjeni su pravnicima koji žele steći dodatna znanja u specijaliziranim područjima prava, a često ih upisuju pravnici koji se žele baviti pravom u SAD-u. Poslodavci ih vrednuju jer ukazuju na to da je osoba savladala kompleksnu pravnu disciplinu.

Za više informacija o LL.M. programima, pogledajte kratku prezentaciju koju su održali naša EducationUSA savjetnica i studenti na LL.M. programima američkih sveučilišta.

Za informacije o EducationUSA sajmu, kompletan popis sveučilišta koja sudjeluju na Sajmu te registraciju, posjetite službenu stranicu Sajma: bit.ly/EdUSAEURLLM2020.

 

EducationUSA sajam visokog obrazovanja jedinstven je događaj u Hrvatskoj na kojem se učenici i studenti mogu informirati o studijskim programima i stipendijama za studij u SAD-u izravno od predstavnika američkih visokih učilišta. Sajam se organizira kako bi učenici, studenti i njihovi roditelji mogli na jednom mjestu saznati sve potrebne informacije o uvjetima za upis na američka sveučilišta, kako izabrati najadekvatniji studijski program, kako biti uspješan u pripremama za upis te koji sve oblici financijske pomoći postoje za studiranje u SAD-u. Sajam organizira IRO koji je ovlašten centar EducationUSA sa strane Ministarstva vanjskih poslova SAD-a (U.S. State Department) za pružanje informacija o mogućnosti studiranja u SAD-u.

 

Prvi virtualni EducationUSA sajam visokog obrazovanja održan je ove godine na čak dva datuma: 4. i 10. lipnja. Na tom besplatnom sajmu sudjelovala su 23 američka sveučilišta i koledža, a tijekom sajma sudionici su imali priliku poslušati i prezentacije savjetnika mreže EducationUSA te od njih saznati sve o pripremi za studij u SAD-u i upisima na američka sveučilišta.

 

U.S. Mobility Micro-Grants: Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država u Hrvatskoj i Institut za razvoj obrazovanja, kao jedini ovlašteni centar EducationUSA mreže u Hrvatskoj, ove godine dodijelili su šest mikro-stipendija za pripreme za prijavu na studij u SAD-u.

Nedostatak sredstava za obavljanje pripremnih aktivnosti, poput pripreme za polaganje standardiziranih testova (npr. TOEFL, SAT, GMAT) i samog testiranja, prijevoda dokumentacije, troškova prijave na visoka učilišta ili troškova izrade vize za odlazak u SAD često predstavljaju prepreke kada je riječ o odlasku na studij u inozemstvu. Stoga je cilj ovog projekta bio pružiti potporu učenicima i studentima koji razmišljaju o studiju u SAD-u te im olakšati sve korake i aktivnosti koje će morati obaviti na putu prema svojem cilju.

Upoznajte neke od naših stipendista ovdje.

 

EducationUSA Academy je specijaliziran dio obrazovnog savjetovanja za srednjoškolce od 15 do 17 godina. Putem ljetnih pripremnih programa organiziranih na sveučilištima u SAD-u, omogućeno im je sudjelovanje na različitim radionicama, posjete sveučilišnim kampusima i kulturnim aktivnostima. Na taj način dobivaju izravni uvid u američki sustav visokog obrazovanja, kao i iskustvo boravka i druženja na kampusu.

 

Za redovite i detaljne informacije o mogućnostima studiranja u SAD-u pratite naše novosti na Facebooku ili Instagramu.

 

Policy Guidance for EducationUSA Advisers
EducationUSA is committed to working with the full array of institutions, organizations, and individuals that advance opportunities for qualified international students to study in the United States. This includes agents identified by accredited U.S. higher education institutions as their representatives overseas. EducationUSA content and other relevant resources, including the annual Global Guide publication, Student Mobility Facts & Figures information sheets, and the EducationUSA website, are available to the public, including to agents.

Predstavništvo za Central European University
Institut za razvoj obrazovanja je ovlašteni predstavnik za Central European University (www.ceu.edu) u Hrvatskoj. CEU je sveučilište akreditirano i u SAD-u i u Mađarskoj koje se nalazi u Budimpešti i nudi diplomske i poslijediplomske programe iz područja društvenih i humanističkih znanosti te zaštite okoliša i matematike.

 

Informiranje i savjetovanje o mogućnostima studiranja u SAD-u podržavaju U.S. Department of State’s Bureau of Educational and Cultural Affairs (ECA) i Američko veleposlanstvo u Zagrebu.