Studiranje u SAD-u

 

Institut za razvoj obrazovanja (IRO) je jedini ovlašteni EducationUSA centar u Hrvatskoj koji pruža informacije o američkom sustavu visokog obrazovanja i mogućnostima studiranja u SAD-u uz potporu U.S. Department of State i Američkog veleposlanstva u Zagrebu.

IRO savjetuje učenike i studente kako odabrati studijski program, pronaći stipendiju, prijaviti se na američka sveučilišta. Kao ovlašteni centar za polaganje TOEFL, GMAT, i ACT testova, IRO organizira pripremne tečajeve za većinu standardiziranih testova nužne za prijavu na sveučilišta u SAD-u.

Za više informacija o mogućnostima studiranja u SAD-u obratite se obrazovnoj savjetnici Ani Uglešić u uredovno vrijeme za stranke ili putem e-maila.

 

EducationUSA je mreža centara za obrazovno savjetovanje o studiranju u SAD-u koji se nalaze u 170 zemalja i pružaju točne, sveobuhvatne i aktualne informacije o mogućnostima upisa na akreditirane američke koledže i sveučilišta. Više informacija www.educationusa.state.gov.

EducationUSA mrežu podupire U.S. Department of State’s Bureau of Educational and Cultural Affairs (ECA) koji promiče suradnju i razumijevanje među Sjedinjenim Američkim Državama i drugim državama.

 

Saznajte više o mogućnostima studiranja u SAD-u:

5 koraka do studiranja u SAD-u
Preddiplomski studij
Diplomski i poslijediplomski studij

 

EducationUSA sajam obrazovanja jedinstven je događaj u Hrvatskoj na kojem se učenici i studenti mogu informirati o studijskim programima i stipendijama za studij u SAD-u izravno od predstavnika američkih visokih učilišta. Sajam se organizira kako bi učenici, studenti i njihovi roditelji mogli na jednom mjestu saznati sve potrebne informacije o uvjetima za upis na američka sveučilišta, kako izabrati najadekvatniji studijski program, kako biti uspješan u pripremama za upis te koji sve oblici financijske pomoći postoje za studiranje u SAD-u. Sajam organizira IRO koji je ovlašten centar EducationUSA sa strane Ministarstva vanjskih poslova SAD-a (U.S. State Department) za pružanje informacija o mogućnosti studiranja u SAD-u.

 

EducationUSA LL.M sajam pravnih poslijediplomskih studijskih programa predstavlja jedinstven obrazovni sajam namijenjen studentima pravnih fakulteta u Hrvatskoj te pravnicima koji imaju želju dalje se usavršavati u međunarodnim okvirima prava. Posjetitelji Sajma imaju priliku saznati informacije o studijskim programima, prijavnim procedurama na izlagačke institucije, troškovima studija i života na LL.M programima u SAD-u te dostupnoj financijskoj potpori za studij. Master of Law (LL.M) su jednogodišnji ili dvogodišnji međunarodno priznati poslijediplomski programi prava. Namijenjeni su kandidatima sa završenim studijem prava koji namjeravaju steći dodatna znanja u specijaliziranim područjima prava. Velik broj odvjetničkih društava daje prednost kandidatima sa završenim LL.M programom jer to ukazuje da je kandidat imao priliku razviti vještine za rad na specijaliziranim pravnim situacijama te je osposobljen za rad u međunarodnoj sredini. Sajam organizira IRO koji je ovlašten centar EducationUSA sa strane Ministarstva vanjskih poslova SAD-a (U.S. State Department) za pružanje informacija o mogućnosti studiranja u SAD-u.

 

EducationUSA Academy je specijaliziran dio obrazovnog savjetovanja za srednjoškolce od 15 do 17 godina. Putem ljetnih pripremnih programa organiziranih na sveučilištima u SAD-u, omogućeno im je sudjelovanje na različitim radionicama, posjete sveučilišnim kampusima i kulturnim aktivnostima. Na taj način dobivaju izravni uvid u američki sustav visokog obrazovanja, kao i iskustvo boravka i druženja na kampusu.

 

Pridružite nam se na Facebooku za redovite i detaljne informacije o mogućnostima studiranja u SAD-u: EducationUSA Croatia

 

Policy Guidance for EducationUSA Advisers
EducationUSA is committed to working with the full array of institutions, organizations, and individuals that advance opportunities for qualified international students to study in the United States. This includes agents identified by accredited U.S. higher education institutions as their representatives overseas. EducationUSA content and other relevant resources, including the annual Global Guide publication, Student Mobility Facts & Figures information sheets, and the EducationUSA website, are available to the public, including to agents.

Predstavništvo za Central European University
Institut za razvoj obrazovanja je ovlašteni predstavnik za Central European University (www.ceu.edu) u Hrvatskoj. CEU je sveučilište akreditirano i u SAD-u i u Mađarskoj koje se nalazi u Budimpešti i nudi diplomske i poslijediplomske programe iz područja društvenih i humanističkih znanosti te zaštite okoliša i matematike.

 

Informiranje i savjetovanje o mogućnostima studiranja u SAD-u podržavaju U.S. Department of State’s Bureau of Educational and Cultural Affairs (ECA) i Američko veleposlanstvo u Zagrebu.