FH Kärnten

FH Kärnten – University of Applied Sciences

 

Veleučilište FH Kärnten – University of Applied Sciences od svog osnutka razvilo se u jedinstvenu obrazovnu ustanovu u Koruškoj. Neprestanim daljnjim razvojem studijskih programa i intenzivnom suradnjom s gospodarstvom i znanošću, studentima se omogućuje obrazovanje usmjereno ka budućnosti u skladu s vrhunskim modernim standardima.

 

Koruško Veleučilište primijenjenih znanosti živi prema načelima izravne praktične primjenjivosti. Redovni i izvanredni profesori kao i vanjski predavači iz industrije i gospodarstva jamče interdisciplinarno, međunarodno orijentirano sveučilišno obrazovanje. Trenutno je u ponudi oko 30 studijskih smjerova iz tehničkih područja, zdravstva, socijalnih znanosti i ekonomije.

 

Živimo u kolegijalnom zajedništvu s multikulturalnim okruženjem. Naša sveučilišna kultura je obilježena obiteljskom atmosferom i karakterizira je povjerenje i uvažavanje. Svojom kompetentnošću, predanošću i spremnošću na sudjelovanje u promjenama spremni smo osigurati i razvijati kvalitetu svojih obrazovnih ponuda. Održavamo otvorenu međuresorsku razmjenu znanja i potičemo interdisciplinarnu suradnju. Težimo partnerstvu između studenata i sveučilišnog osoblja. Studenti i sveučilišno osoblje aktivno oblikuju svoje sveučilište i tako oblikuju sveučilišnu kulturu. Pridajemo važnost jasnim strukturama i učinkovitim metodama podučavanja, koje pružaju prostor za razvoj individualnosti i raznolikosti.

Više informacija o studijskim smjerovima, upisima i uvjetima pronaći ćete u priloženim brošurama.

 

Ciljne skupine su nam svi budući studenti i maturanti kao i prvostupnici koji traže ideje za nastavak studija.

Posebno ističemo međunarodni studijske smjerove:

Fachhochschule Kärnten – University of Applied Sciences

gemeinnützige Privatstiftung
Europastraße 4
A-9524 St. Magdalen/Villach

T +43 5 90500 7313

E m.buttazoni@fh-kaernten.at
W www.fh-kaernten.at

Kontakt osoba: Marco Buttazoni