University of Applied Sciences Upper Austria

University of Applied Sciences Upper Austria

 

Internacionalnost se na Veleučilištu Gornja Austrija piše velikim slovima

Internacionalizacija je jedan od najvažnijih stupova akademskog obrazovanja na Veleučilištu primijenjenih znanosti Gornje Austrije. To znači da su diplomci dobro pripremljeni za svoj karijerni put u globalnim tvrtkama i institucijama. Tijekom studija našim studentima nudimo razne mogućnosti stjecanja iskustva u inozemstvu i na taj način dodatnih, profesionalno relevantnih, ali i međunarodnih i interkulturalnih znanja.

 

Studenti Veleučilišta Gornja Austrija imaju priliku:

 • provesti semestar u inozemstvu na jednom od više od 260 partnerskih sveučilišta diljem svijeta
 • odraditi praksu u inozemstvu
 • završiti istraživački boravak u partnerskoj instituciji u sklopu magisterija
 • završiti jedan od naših 11 studijskih smjerova na engleskom jeziku
 • pohađati predavanja na engleskom jeziku (trenutno preko 300) za vrijeme studija
 • sudjelovati u brojnim međunarodnim događanjima na naša četiri fakulteta
 • završiti dvostruki studij i time steći akademsku titulu na Veleučilištu Gornja Austrija i nekom od partnerskih sveučilišta
 • završiti trostruki studij

 

Studenti s naših partnerskih sveučilišta mogu u sklopu studijske razmjene iskoristiti priliku i provesti semestar na jednom od naša četiri fakulteta:

 

 • Hagenberg: Informatika, Komunikacije i Mediji
 • Linz: Medicinska tehnologija i primijenjene društvene znanosti
 • Steyr: Ekonomija i menadžment
 • Wels: Tehnika i primijenjene znanosti

 

Naše veleučilište ima ukupno 8.000 studenata, što na redovnim studijskim smjerovima, što na ostalim obrazovnim ponudama na području obrazovanja za odrasle i prekvalifikacije.

 

Regionalno smo usidreni, a nacionalno i globalno dobro umreženi te imamo brojna partnerstva u ekonomskom i industrijskom sektoru, u socijalnom i zdravstvenom sektoru, kao i s javnom upravom. Osim toga, poznati smo na regionalnom i međunarodnom planu te imamo brojna partnerstva i suradnje sa sveučilišnim institucijama iz svih sektora, kao i odabranim, strateški važnim dionicima. Svoje međunarodne aktivnosti koristimo kako bismo saveznu pokrajinu Gornju Austriju učinili prepoznatljivom kao atraktivnim mjestom za rad i obrazovanje te gospodarstvu osigurali kompetentne stručnjake.

 

Naše veleučilište strukturiralo je svoje obrazovne ponude i formate/proizvode tematski specifično – Na svakom su fakultetu definirana područja stručnosti, tako da se, s jedne strane, uspostavlja agilna organizacijska struktura koja je prilagođena promjenama, a s druge strane postoji fleksibilnost u pogledu novih zahtjeva/tema. Nudimo inovativne formate podučavanja i učenja, kao i fleksibilne Blended Learning ponude te smo izgradili unutarnju ekspertizu kao i odgovarajuće resurse kako bismo ponudili i kontinuirano razvijali didaktički značajne koncepte usmjerene na učenje, podučavanje i studiranje.

 

Naši apsolventi znaju razmišljati unaprijed i posjeduju vještine za kontinuirani razvoj na profesionalnom polju, pomažu u promjenama i rade na širokom spektru poslovnih i naučnih problema. Karakteriziraju ih tehnička stručnost i osobne kvalifikacije te kao naši veleposlanici tvore snažnu mrežu u ekonomiji i društvu.

 

Digitalizaciju doživljavamo kao kontinuirani proces promjene u tehnološkom, tehničkom i socijalnom smislu te razvijamo i primjenjujemo koncepte za stjecanje i prenošenje znanja, uključujući upravljanje podacima. Koristimo moderne i inovativne medije i digitalne sustave koji djelomično ili u potpunosti automatski podržavaju podučavanje, učenje i rad te omogućuju učinkovito i djelotvorno pružanje usluga, povezivanje, suradnju i razmjenu znanja.

 

U istraživačkom području uspostavljamo i proširujemo Centre izvrsnosti, koji su u tehničkom, tehnološkom, ekonomskom, ekološkom i socijalnom smislu orijentirani na stvaranje, oblikovanje i rješavanje problema. Znanstvenici cijene naše sveučilište kao atraktivnog poslodavca zbog njegovih održivih struktura i posebnih mogućnosti financiranja/poticanja te visoke učinkovitosti i inovacija za poduzeća, industriju i društvo.

 

Raspolažemo prepoznatljivim vještinama prijenosa i dobro razrađenim transfer-centrom za pokretanje poduzeća, koji karakteriziraju moderne metode podučavanja i učenja na području poduzetništva.

 

Imamo snažnu stručnost u sveučilišnim istraživanjima zahvaljujući uspostavljenom Centru za sveučilišno istraživanje i razvoj, koji provodi sustavni organizacijski razvoj zasnovan na dokazima, a također daje znanstveni doprinos međunarodnim sveučilišnim istraživanjima. Holistički razvoj kvalitete, upravljanje raznolikošću i aktivnosti za održivi razvoj proširuju spektar sveučilišnog razvoja vođenog istraživanjima.

Više informacija o studijskim smjerovima i ponudama:

University of Applied Sciences Upper Austria

Garnisonstraße 21

4020 Linz

T +43 5 0804 54111

E daliborka.mitrovic@fh-ooe.at

W www.fh-ooe.at

Kontakt osoba: Daliborka Mitrović