IRO održao HKO radionicu za pravne fakultete u Hrvatskoj

IRO održao HKO radionicu za pravne fakultete u Hrvatskoj

 Institut za razvoj obrazovanja (IRO) održao je radionicu o Hrvatskom kvalifikacijskom okviru i o izradi standarda zanimanja za predstavnike pravnih fakulteta u Zagrebu, Rijeci, Osijeku i Splitu, kao dio njihovog projekta čiji je cilj unaprijediti studijske programe.

Svrha projekta pod nazivom „Providentia Studiorum Iuris“, koji vodi Pravni fakultet Sveučilišta u Rijeci,  je pridonijeti unaprjeđenju kvalitete studiranja na pravnim fakultetima u Hrvatskoj izradom standarda kvalifikacije i šest standarda zanimanja te unaprjeđenjem studijskih programa Specijalističkog diplomskog stručnog studija javne uprave, Integriranog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog studija prava i Preddiplomskog stručnog studija – Upravnog studija na Pravnom fakultetu u Rijeci.

S tim ciljem, projekt će obuhvatiti niz aktivnosti koje će doprinijeti povećanju uključenosti i međusobne suradnje svih dionika, uključujući i istraživanje tržišta rada kako bi se navedeni studijski programi prilagodili potrebama tržišta i kako bi se studentima omogućilo stjecanje prijeko potrebnih znanja, vještina i kompetencija u skladu s Hrvatskim kvalifikacijskim okvirom.

Stručnjaci za HKO iz IRO-a (Thomas Farnell i Jasenka Begić) su 26. i 27. rujna 2019. vodili dvodnevni seminar za partnerska visoka učilišta o Hrvatskom kvalifikacijskom okviru i o procesu izrade standarda zanimanja, te kroz radionice upoznali radne skupine projekta s procesom definiranja ključnih poslova, znanja, vještina i kompetencija za zanimanja koja će se standardizirati u sklopu projekta.

Više informacija o projektu, kojeg sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, nalazi se ovdje.