Sudionici projekta EDUpolicy LAB volontiraju u IRO-u!

Sudionici projekta EDUpolicy LAB volontiraju u IRO-u!

Projekt „EDUpolicy LAB – društveno korisnim učenjem do jednakih obrazovnih mogućnosti“, usmjeren je na unaprjeđenje znanja i vještina studentica i studenata u rješavanju problema obrazovne integracije socijalno isključenih skupina kroz suradnju civilnog društva s visokoobrazovnim ustanovama.

Edukacijski modul projekta EDUpolicy LAB započeleo je četverodnevnim edukacijskim modulom na Sljemenu u Tomislavovom domu gdje su studenti usvojili teoretsko i praktično znanje vezano za metodu društveno korisnog učenja te društvenih inovacija. Potom su se studenti podijelili u tri tima te osmislili i proveli društvene inovacije – tim #OdrežiEtiketu posvetio se radu s mladima s problemima u ponašanju, tim #Neshvaćeni radu s djecom iz alternativne skrbi, a tim #Mihael radu sa studentima-roditeljima.

U sklopu treće faza provedbe modula studenti koji sudjeluju u projektu EDUpolicy LAB bit će izravno uključeni u aktivnosti Instituta za razvoj obrazovanja (IRO) i Volonterskog centra u Slavonskom Brodu. U volonterskom programu IRO-a sudjeluju Elizabeta Pinter, Ivona Stanić, Tin Krznar, Marijana Prokl, Vlaho Pržić i Anton Mezulić. Dana 30. rujna 2019. u prostorijama Instituta za razvoj obrazovanja održao se prvi sastanak sa studentima i dogovor oko njihovih zadataka.

EDUpolicy LAB – društveno korisnim učenjem do jednakih obrazovnih ‎mogućnosti“ projekt čiji je cilj povećati broj društveno aktivnih studenata/ica u rješavanju problema marginaliziranih skupina u obrazovanju kroz razvoj i provedbu održivog EDUpolicy LAB programa društveno korisnog učenja. Više o partnerima na projektu, projektnim aktivnostima te trajanju projekta možete pronaći na www.edupolicylab.com.