U IRO-u je održano predavanje o DKU metodi!

U IRO-u je održano predavanje o DKU metodi!

Danica Hubbard, PhD, (Community College of DuPage) je u Institutu za razvoj obrazovanja (IRO) održala predavanje o primjeni metode društveno korisnog učenja na američkim visokim učilištima.

Dana 21. studenog 2019. Fullbright stipendistica Danica Hubbard, PhD, održala je predavanje Service Learning at Community College of DuPage. Tema predavanja je bila primjena metode društveno korisnog učenja (DKU) na američkim visokim učilištima. U sklopu predavanja je gđa. Hubbard predstavila način na koji je DKU metodu primjenila u nastavi engleskog jezika na visokom učilištu Community College of DuPage. Također je govorila o ishodima, prednostima, ali i izazovima koje primjena ove metode predstavlja. Predavanje je primjer izmjene dobrih praksi i razmjene iskustava. Više o tome što je DKU metoda i zašto je važna možete saznati ovdje.

Institut za razvoj obrazovanja trenutačno provodi projekt EDUpolicy LAB – društveno korisnim radom do jednakih obrazovnih mogućnosti čija je glavna svrha kroz metodu društveno korisnog učenja osvijestiti mlade o socijalno isključenim skupinama ljudi i osposobiti ih za osmišljavanje društvenih inovacija za rješavanje problema u lokalnoj zajednici te projekt TEFCE koji razvija alate i okvir za poticanje civilne misije visokih učilišta.