Inicijativa za usklađivanje obrazovnog sustava s potrebama studenata roditelja

Inicijativa za usklađivanje obrazovnog sustava s potrebama studenata roditelja

Studentski projektni tim #Mihael, formiran u okviru u EDUpolicy Lab projekta, pokrenuo je inicijativu za usklađivanje obrazovnog sustava s potrebama studenata roditelja.

 

Studenti roditelji su skupina studenata i članovi akademske zajednice koji aktivno sudjeluju u akademskom životu, ali ne nailazi na dovoljnu institucionalnu podršku od strane visokoobrazovnih institucija što često rezultira otežanim studiranje, dodatnim vremenskim i financijskim opterećenjem, a u konačnici i odustajanjem od studija.

Cilj inicijative je informirati akademsku zajednicu i javnost o potrebama studenata roditelja i preprekama na koje nailaze tijekom studiranja, te ukazati na važnost uspostavljanja zakonske regulative koja će uskladiti obrazovni sustav s njihovim potrebama.

Institut za razvoj obrazovanja kao organizacija koja se sustavno bavi razvojem i unaprjeđenjem visokog obrazovanja u Hrvatskoj, te kroz različite projekte i međunarodna tijela zagovara socijalnu dimenziju visokog obrazovanja, prepoznaje važnost ove inicijative i podržava napore studenata roditelja u unaprjeđenju njihovog statusa.

Tekst inicijative možete preuzeti ovdje.

EDUpolicy LAB – društveno korisnim učenjem do jednakih obrazovnih ‎mogućnosti“ projekt čiji je cilj povećati broj društveno aktivnih studenata/ica u rješavanju problema marginaliziranih skupina u obrazovanju kroz razvoj i provedbu održivog EDUpolicy LAB programa društveno korisnog učenja. Više o partnerima na projektu, projektnim aktivnostima te trajanju projekta možete pronaći na www.edupolicylab.com.