IRO unaprjeđuje socijalnu dimenziju visokog obrazovanja

IRO unaprjeđuje socijalnu dimenziju visokog obrazovanja

U Ministarstvu znanosti i obrazovanja održana je 4. studenoga 2019. druga sjednica Nacionalne skupine za unaprjeđenje socijalne dimenzije visokog obrazovanja. Predstavljene su dosadašnje, ali i buduće aktivnosti projekta SIDERAL, projekta za provedbu Nacionalnoga plana za unaprjeđenje socijalne dimenzije visokog obrazovanja u Republici Hrvatskoj 2019.-2021.

 

Izvršni direktor IRO-a Ninoslav Šćukanec Schmidt predstavio je članovima  skupine rad Savjetodavne skupine za socijalnu dimenziju Bologna Follow Up Group čiji je cilj razviti novi strateški dokument Principi i smjernice za socijalnu dimenziju visokog obrazovanja.

Istraživači s Instituta za društvena istraživanja u Zagrebu predstavili su prijedlog istraživanja za izradu studije na temu socijalne dimenzije visokoškolskog obrazovanja u Republici Hrvatskoj, kojoj je cilj ispitati iskustva ranjivih i podzastupljenih skupina studenata.

Iduća sjednica Nacionalne skupine za unaprjeđenje socijalne dimenzije visokog obrazovanja održat će se početkom iduće godine, a fokus sljedećeg sastanka bit će na mjerama koje se odnose na predtercijarno obrazovanje.

 

Preuzeto na: https://mzo.gov.hr/