Central European University nudi i programe za preddiplomske studije!

Central European University nudi i programe za preddiplomske studije!

Institut za razvoj obrazovanja, ovlašteni predstavnik sveučilišta Central European University za Hrvatsku, objavljuje natječaj za upis na studijske programe na CEU-u za akademsku godinu 2020./2021. Besplatna savjetovanja održavaju se u Institutu za razvoj obrazovanja!

 

CEU je međunarodno sveučilište s fokusom na društvene i humanističke znanosti te zaštitu okoliša i matematiku. U akademskoj godini 2020./2021. studenti će moći, osim na dosadašnjim diplomskim i doktorskim studijima ovoga sveučilišta, nastaviti obrazovanje na jednom od preddiplomskih studija: Culture, Politics and Society (CPS), Philosophy, Politics and Economics (PPE), akreditiranima u Sjedinjenim Američkim Državama i Austriji.

Studijski programi među 50 najboljih na svijetu

Nastava CEU-a trenutačno se izvodi u Budimpešti i Beču, a svi studenti koji se odluče za preddiplomski studij na tom sveučilištu imat će priliku studirati u glavnom gradu Austrije, s nastavom na engleskom jeziku. Prvoj generaciji studenata na preddiplomskim studijima CEU odobrava popust od 50% na ukupnu cijenu školarine.

Na sveučilištu CEU studira 1320 studenata iz 103 zemlje svijeta koje podučavaju 457 nastavnika iz 41 zemlje. U takvom multidisciplinarnom okruženju, motivirane studente podučavat će renomirani stručnjaci, a tijekom boravka na CEU-u studenti će steći mnoge korisne vještine proučavanjem kompleksnih koncepata, metoda argumentacije i pogleda na svijet.

Također, na CEU-u trenutno studiraju 43 studenta iz Hrvatske. Prema Quacquarelli Symonds (QS) rang-listi iz 2019. CEU-ovi studijski programi iz političkih znanosti i međunarodnih odnosa, poslovne analitike, filozofije, socijalne politike te administracije nalaze se među 50 najboljih u svijetu. Stariji diplomanti CEU sveučilišta danas obnašaju dužnosti na visokim pozicijama u institucijama Europske unije, ministarstvima vanjskih poslova, Svjetskoj banci, Ujedinjenim narodima te Organizaciji za europsku sigurnost i suradnju.

Besplatno savjetovanje o prijavama 9. siječnja!

Glavni rok za prijavu za akademsku godinu 2020./2021. je 30. siječnja 2020. godine, ali prijave su moguće i nakon toga roka.

Za više informacija posjetite https://www.ceu.edu/ ili posjetite Institut za razvoj obrazovanja 9. siječnja 2020., kada će ondje biti organizirano informativno događanje o studijskim programima na CEU-u i postupku upisa na to sveučilište. Predavanje će održati Zsuzsa Papp sa CEU-a, a na događanju će sudjelovati i bivši studenti toga sveučilišta.

Za studente koji se za diplomske programe CEU-a prijave do 30. siječnja 2020. CEU omogućuje djelomičnu ili potpunu financijsku potporu, a moguće je i dobivanje potpore za doktorski studij. Više informacija o preddiplomskim programima dostupno je preko poveznice , dok je za informacije o diplomskim i doktorskim programima potrebno posjetiti sljedeću stranicu: .

Dodatne upite o prijavama možete uputiti na sljedeći kontakt:

Institut za razvoj obrazovanja
Trg Nikole Zrinskog 9, 10000 Zagreb
Telefon: 01/4817-195
E-mail: auglesic@iro.hr