Održan 3. radni sastanak na HKO projektu PharMedQ

Održan 3. radni sastanak na HKO projektu PharMedQ

Dana 13. prosinca 2019. godine na Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu održan je treći radni sastanak za izradu standarda zanimanja na HKO projektu PharMedQ („Primjena HKO-a u unaprjeđenju studijskih programa u području farmacije i medicinske biokemije“).

 

Radni sastanak je vodio IRO, a sastanku su prisustvovali predstavnici Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Splitu i Kemijska-tehnološkim fakultetom Sveučilišta u Splitu.

Nakon pregleda i prezentacije popisa ključnih poslova po radnim skupinama za sva tri zanimanja – ljekarnik, industrijski farmaceut i medicinski biokemičar,  zaključeno je da su popis ključnih poslova za zanimanja ljekarnik i medicinski biokemičar u visokom stupnju dovršenosti te da se napredak može ocijeniti zadovoljavajućim. No, za zanimanje industrijski farmaceut zaključeno je da se radi o vrlo širokom zanimanju koje uključuje čitav niz poslova te da je potreban drugačiji pristup. Stoga su na sastanak pozvani predstavnici zaposlenih u farmaceutskoj industriji i agencije HALMED, kako bi pridonijeli boljem definiranju koncepta zanimanja i tako pomogli pri izradi popisa ključnih poslova.

 Radna skupina za zanimanje industrijski farmaceut nastavila je raditi na popisu ključnih poslova, dok su druge dvije radne skupine u radioničkom dijelu razmatrale veze između znanja i vještina s jedne strane i kompetencija s druge strane.

 Na kraju sastanka članovi radne skupine za zanimanje industrijski farmaceut predstavili su svoj napredak s novim konceptom zanimanja. Članovi svih radnih skupina dobili su upute u vezi sljedeće faze – organizacija i provođenje strukturiranih razgovora, a tijekom završne diskusije razmatrana su neka otvorena pitanja.