Razvoj integriranog studija Farmacije na engleskom jeziku (Pharma5.0)

Razvoj integriranog studija Farmacije na engleskom jeziku (Pharma5.0)

Prošlo je više od godinu dana od kada je Farmaceutsko-biokemijski fakultet Sveučilišta u Zagrebu zajedno s partnerom Institutom za razvoj obrazovanja, započeo projekt Razvoj integriranog preddiplomskog i diplomskog studija Farmacije na engleskom jeziku (Pharma5.0), financiran iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 1.762.889,53 kn.

 

Cilj projekta je razviti visokokvalitetan suvremeni studij farmacije na engleskom jeziku, ojačati jezične kompetencije osoblja, izraditi didaktički materijal te promovirati studij.

U prvom dijelu projekta, Radna skupina za provedbu izmjena i dopuna studijskog programa analizirala je ciljeve, sadržaje i ishode učenja na razini različitih predmeta. Evaluirala su se znanja, vještine i sposobnosti koje student može demonstrirati nakon završetka određenog predmeta, razmatrali su se sadržaji iz aktualne znanstvene i stručne literature te su se provodile mnoge druge aktivnosti s ciljem razvoja i izvedbe studijskog programa farmacije na engleskom jeziku.

U suradnji sa školom stranih jezika, organizirali su se tečajevi usavršavanja jezičnih kompetencija članova projektnog tima dok su trenutno u tijeku tečajevi za nenastavno osoblje.

Također je i pokrenuta nabava udžbenika na engleskom jeziku koji će obogatiti udžbenički fond knjižnice FBF-a, a slijedi i nabava laboratorijskog pribora koji će se koristiti kroz više praktikuma od prve godine izvođenja nastave.

Trajanje projekta je od 12. listopada 2018. do 11. travnja 2021. godine.