IRO je sudjelovao na radionici na temu priznavanja informalnog i neformalnog učenja!

IRO je sudjelovao na radionici na temu priznavanja informalnog i neformalnog učenja!

Ministarstvo znanosti i obrazovanja organiziralo je dana 30. siječnja 2020. prvu radionicu na temu priznavanja informalnog i neformalnog učenja.

Prva radionica na temu priznavanja informalnog i neformalnog učenja okupila je članove akademske zajednice koji se bave ili planiraju baviti priznavanjem informalnog i neformalnog učenja u praksi. Radionica je bila osmišljena kao razmjena dobrih praksi na kojoj su inozemni stručnjaci u ovom području predstavili svoje sustave priznavanja informalnog i neformalnog učenja. Detaljno su predstavljena dva napredna sustava priznavanja informalnog i neformalnog učenja, u Franucskoj, u kojoj se taj program provodi od 1934. godine, i Austriji. Također su prezentirana  dva praktična austrijska primjera na Sveučilištu u Innsbrucku i veleučilištu FH Campus Wien. Radionica je završila okruglim stolom na kojem su sudionici imali priliku raspraviti primjenjivost naučenog u hrvatskome kontekstu s članovima novoosnovane radne skupine Ministarstva za provedbu postupaka priznavanja prethodnog učenja.

Na radionici je sudjelovala i voditeljica projekata u visokom obrazovanju u Institutu za razvoj obrazovanja (IRO) dr. sc. Ana Skledar Matijević.