TRIBINA GRAĐANSKO OBRAZOVANJE ZA DIGITALNO DOBA

TRIBINA GRAĐANSKO OBRAZOVANJE ZA DIGITALNO DOBA

U utorak 17. svibnja 2022. u 14:00 u BIZkoshnici, Ilica 71, Zagreb, održat će se tribina u dva dijela: panel rasprava Građansko obrazovanje za digitalno doba i World Cafe radionica Digitalno aktivno građanstvo i participacija. Za sudjelovanje je obavezna registracija. Svi zainteresirani mogu se prijaviti za sudjelovanje preko sljedeće poveznice: https://forms.gle/GXp6yuV1XrcnP3qY7

Institut za razvoj obrazovanja (IRO), parter je na Erasmus+ projektu NEXUS, u okviru kojega su izrađeni MOOC Civics 4.0: Aktivno građanstvo i participacija u digitalno doba, repozitorij primjera dobre prakse korištenja digitalnih alata za aktivno građanstvo i priručnik za primjenu društveno korisnog učenja u visokom obrazovanju, s ciljem povećanja građanske participacije mladih, a posebice mladih s migrantskim porijeklom. Rezultati projekta bit će predstavljeni kroz panel diskusiju i radionicu.

Građansko obrazovanje za digitalno doba – panel rasprava

Nakon kratkog uvoda i predstavljanja projekta, u 14:30 započet će panel diskusija na teme povezane uz različite nastavne formate, metode i tehnike koji se mogu koristiti u građanskom obrazovanju u digitalno doba. Sudionici su:

  • Timothy Read, Universidad Nacional de educación a distancia, Madrid, Španjolska
  • Ivana Stanojev, Knowledge Innovation Centre, Malta
  • Teresa Tomašević, Malmo University, Švedska
  • Lasse Lindhagen, Malmo University, Švedska

Moderatorica panela je Ana Skledar Matijević iz Instituta za razvoj obrazovanja, a radni jezik je engleski.

Digitalno aktivno građanstvo i participacija – World Cafe radionica

U drugom dijelu poželjan je aktivan doprinos sudionika, jer će kroz radionicu će biti predstavljeni i raspravljeni glavni rezultati projekta, a tražit će se i odgovori na aktualna pitanja i teme koje se vežu uz aktivno građanstvo u današnje vrijeme:

  • Civics 4.0: Temeljne vještine za aktivno digitalno građanstvo
  • Postoji li aplikacija za to? Digitalni alati za aktivno građanstvo
  • Društveno korisno učenje – alat za povećanje građanske participacije mladih

Radni jezik je engleski, no po potrebi bit će osiguran i prijevod kako bi sudionici mogli aktivno raspravljati i davati prijedloge.

Za sudjelovanje je obavezna registracija. Svi zainteresirani mogu se prijaviti za sudjelovanje preko sljedeće poveznice: https://forms.gle/GXp6yuV1XrcnP3qY7