Mreža stručnjaka za socijalnu dimenziju obrazovanja (NESET) Europske komisije objavila je novo ad-hoc izvješće

Mreža stručnjaka za socijalnu dimenziju obrazovanja (NESET) Europske komisije objavila je novo ad-hoc izvješće

Mreža stručnjaka za socijalnu dimenziju obrazovanja (NESET) Europske komisije objavila je ad-hoc izvješće Planned online learning vs. Emergency remote teaching implemented during COVID-19 in higher education: lessons learned (Planirano online učenje nasuprot primjeni učenja na daljinu tijekom pandemije COVID-19 u visokom obrazovanju: što smo naučili).

Autorica izvješća je Ana Skledar Matijević iz Instituta za razvoj obrazovanja, a izvješće daje sistematizirani pregled rezultata istraživanja provedenih prije, za vrijeme i poslije pandemije s fokusom na učinkovitost planiranog online podučavanja i učenja s jedne strane te hitne primjene učenja na daljinu s druge.

Cilj je ovog izvješća istražiti razlike između dva pristupa online nastavi te saznati je li većina negativnih efekata pripisanih učenju na daljinu tijekom pandemije COVID-19 uzrokovana izvođenjem nastave online, ili činjenicom da ta online nastava nije bila temeljena na detaljnom planiranju i pripremi budući da se radilo o reakciji na pandemijske okolnosti koje su onemogućile održavanje nastave uživo.

Izvješće je dostupno na engleskom jeziku na poveznici https://nesetweb.eu/en/resources/library/planned-online-learning-vs-emergency-remote-teaching-implemented-during-covid-19-in-higher-education-lessons-learned/