Predstavljanje rezultata istraživanja o financijskoj pismenosti mladih u Hrvatskoj

Predstavljanje rezultata istraživanja o financijskoj pismenosti mladih u Hrvatskoj

U ponedjeljak 12. prosinca 2022. godine u HUB-u 385 u Zagrebu održat će se završna konferencija projekta Građani za 5!, financiranog iz Fonda za aktivno građanstvo, sredstvima Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP grantova.

Konferencija počinje u podne i traje dva sata.

U sklopu konferencije predstavit će se rezultati istraživanja o financijskoj pismenosti mladih u Hrvatskoj. U istraživanju je sudjelovalo 412 učenika viših razreda osnovnih škola te srednjoškolaca.

Među govornicima su Ana Skledar Matijević iz Instituta za razvoj obrazovanja, Marina Ralašić iz Štedopisa i Darija Jeger iz Hrvatskog debatnog društva.

Na konferenciji će sudjelovati predstavnici devet partnerskih škola te drugi nastavnici zainteresirani za razvoj građanskih kompetencija kod mladih.

Cilj projekta Građani za 5! je ojačati demokratsku kulturu, građansku svijest i građanski angažman mladih kroz razvoj i provedbu programa građanskog obrazovanja u tri područja: ekonomska, financijska i medijska pismenost, osobni i socijalni razvoj te održivi razvoj.

U sklopu projekta Građani za 5! mladima u osam hrvatskih županija omogućeno je stjecanje znanja i razvoj vještina potrebnih za aktivno i učinkovito sudjelovanje u zajednici. Izdan je i udžbenik financijske i ekonomske pismenosti za učenike od 5. do 8. razreda osnovne škole Novac i ja.

Institutu za razvoj obrazovanja partneri na projektu su Štedopis, Hrvatsko debatno društvo, udruga Humanum i Norsensus Mediaforum iz Norveške.

Za sudjelovanje molimo da se registrirate na ovoj poveznici: https://forms.gle/U2NHBU9RTb4YGEHU8

U slučaju da ne možete doći osobno, konferenciju možete pratiti i preko Teamsa: Click here to join the meeting