ESPACE CAMPUS FRANCE CROATIE

ESPACE CAMPUS FRANCE CROATIE

Informiranje i savjetovanje o studiranju u Francuskoj

 

Francusko veleposlanstvo u Republici Hrvatskoj i Francuski institut u Hrvatskoj aktivno promiču francusko-hrvatsku sveučilišnu i znanstvenu suradnju, a posebnu pozornost posvećuju studentskoj mobilnosti.

 

Campus France Croatie – Espace Zagreb (Medijateka Francuskog instituta Preradovićeva 5,) je mjesto gdje učenici, studenti, mladi znanstvenici i svi zainteresirani posjetitelji mogu dobiti sve potrebne informacije o studiranju u Francuskoj i stipendijama koje Francusko veleposlanstvo dodjeljuje hrvatskim studentima koji žele nastaviti studij ili se stručno usavršavati u Francuskoj.

 

Osim portala www.croatie.campusfrance.org koji pruža niz korisnih informacija o studiranju u Francuskoj  pozivamo vas da postanete članom mreže France Alumni Croatie,  www.croatie.francealumni.fr ,  koja omogućuje bivšim stipendistima i onima koji su boravili u Francuskoj radi stručnog usavršavanja ili studija da ostanu u kontaktu s Francuskom, njenim sveučilištima, tvrtkama te  kulturnim i znanstvenim institucijama.

 

Posjetite nas na Danu otvorenih vrata Espace Campus France Croatie koji će se održati tijekom mjeseca Frankofonije u ožujku 2021. u Medijateci Francuskog instituta u Hrvatskoj, Preradovićeva 5, 10 000 Zagreb.

Stipendije francuske vlade za studij i stručno usavršavanje u Francuskoj

Jezične stipendije

 

  • stipendije za usavršavanje francuskog jezika u trajanju od mjesec dana, namijenjene su studentima diplomskog studija ili integriranih sveučilišnih studija (stipendije nisu namijenjene početnicima – uvjet je minimalno A2 razina znanja francuskoga jezika).

https://hr.ambafrance.org/Bourses-du-Gouvernement-Francais-2019-2020

 

Stipendije za ostala znanstvena područja

 

  • stipendije za diplomske i poslijediplomske studije na francuskim sveučilištima u trajanju od 9 mjeseci
  • stipendije za diplomsko i poslijediplomsko stručno usavršavanje u Francuskoj, u trajanju od 1 do 3 mjeseca

https://hr.ambafrance.org/Bourses-du-Gouvernement-Francais-2019-2020

Espace Campus France Croatie

Medijateka Francuskog Instituta u Hrvatskoj

Preradovićeva 5, 10000 Zagreb

telefon: 01/488-35-70

e-mail: zagreb@campusfrance.org

Posjetite:
www.croatie.campusfrance.org

www.croatie.francealumni.fr