Fachhochschule Technikum Wien

Fachhochschule Technikum Wien – University of Applied Sciences

 

Veleučilište Technikum Wien osnovano je 1994. godine, a 2000. godine postalo je prva institucija u Beču koja je dobila status sveučilišta primijenjenih znanosti. Član je Europskog udruženja sveučilišta (EUA) 2012. godine, a također je partner FEEI – Udruženja elektrotehničke i elektroničke industrije.

S dosadašnjih oko 12.000 diplomanata i 4.400 studenata, Sveučilište primijenjenih znanosti Technikum Wien jedino je austrijsko sveučilište posvećeno isključivo tehničkim primijenjenim znanostima.

 

Naše ciljne skupine su:

  • agencije za posredovanje međunarodnih studija
  • budući studenti koji samostalno traže mjesto za studiranje u zemljama njemačkog govornog područja i koji se žele intenzivno pripremiti za studij
  • budući studenti koji žele poboljšati svoje znanje engleskog i/ili njemačkog jezika kao preduvjet za studij u međunarodnom okruženju

Trenutno nudimo 12 prvostupničkih i 18 magistarskih programa. Oni se nude kao redovni, izvanredni i/ili studijski programi na daljinu. Četiri naša studijska programa predaju se na engleskom jeziku. U Technikumu Wien naglasak je stavljen na pružanje visokokvalitetnog tehničkog obrazovanja, kao i na predmete s naglaskom na poslovnom i osobnom razvoju. Usko surađujemo s ekonomijom i industrijom kako bismo svojim studentima i apsolventima pružili izvrsne mogućnosti za razvoj karijere.

 

Jako smo sretni što je i mnogo studenata iz stranih zemalja zainteresirano za studiranje u Beču. Za njih smo osmislili naš Pre College program. Taj program priprema za studij studentima koji dolaze iz raznolikih obrazovnih sustava pruža dobre temelje, kako u jezicima, tako i u prirodnim znanostima, pripremajući ih za polaganje prijemnog ispita potrebnog za upis na Technikum Wien. Ako ste zainteresirani za pripremu za studij na sveučilištu Technikum Wien i želite saznati više o našem programu priprema, rado ćemo odgovoriti na sva vaša pitanja!

Fachhochschule Technikum Wien – University of Applied Sciences

Höchstädtplatz 6

A-1200 Beč

T +43 1 333 40 77-0

E info@technikum-wien.at

W www.technikum-wien.at

Kontakt osoba: Simone Faxa

Pre College Programfaxa@technikum-wien.at