RIT Croatia

Američko visoko obrazovanje koje studente priprema za željenu karijeru

 

RIT Croatia je međunarodni kampus američkog sveučilišta Rochester Institute of Technology, i u Hrvatskoj djeluje od 1997. godine. RIT se nalazi u Rochesteru (New York), s kampusima u Europi (Hrvatska, Kosovo), Kini i Ujedinjenim Arapskim Emiratima (Dubai).

 

Uz studij na engleskom jeziku prema suvremenim američkim programima, poznati smo po pripremi studenata za tržište rada o čemu svjedoči zadovoljstvo poslodavaca našim studentima i podaci o zaposlenosti i uspjesima naših diplomanata: 90% diplomanata pronašlo je zaposlenje u roku od 6 mjeseci od diplomiranja (istraživanje: RIT Croatia, generacija 2019.). Potičemo praktičnu primjenu usvojenog znanja kroz obvezan program prakse u odabranom području studija. Naše akademsko osoblje potiče studente na razvoj kritičkog i analitičkog mišljenja, te im pomaže da unaprijede svoje komunikacijske i liderske vještine. Također, studenti imaju priliku surađivati s kolegama s drugih kampusa, ali i studirati u Rochesteru ili Dubaiju.

 

RIT Croatia studentima omogućuje sustav podrške tijekom studija što uključuje: akademske savjetnike, sustav studentske podrške i mentoriranja, studentskog pravobranitelja, karijerne i study abroad savjetnike (uključujući i Erasmus), te ured za međunarodne studente koji je na raspolaganju studentima koji dolaze iz drugih zemalja.

 

Vjerujemo u raznolikost, radoznalost, inovativnost, profesionalnost i odličan smo izbor za sve koji žele studirati u međunarodnom i dinamičnom okružju.

 

Pripremljeni smo na izvođenje nastave u klasičnim i virtualnim učionicama

Sveučilište RIT ima gotovo 40 godina iskustva u izvođenju nastave na daljinu, tako da su infrastruktura i alati dobro posloženi i omogućuju jednostavan prelazak iz klasičnog u online okruženje. Sukladno, za studente koji uslijed ograničenja putovanja uzrokovanih COVID-19 nisu u mogućnosti studirati u Dubrovniku i Zagrebu, nastava je organizirana u online okruženju.

Prijavi se za stipendiju RIT Croatia; fond je veći od 2,6 milijuna kuna!

 

Obrazovanje je mudra investicija za budućnost. Kroz vrhunske akademske programe i prednosti koje sa sobom nosi diploma prestižnog američkog sveučilišta RIT, RIT Croatia studentima nudi izvrstan povrat uloženoga.

 

Kako bismo studentima olakšali financiranje studija, za stipendije i financijske potpore koje će studentima prve godine biti dodijeljene za upis u akademsku godinu 2021./2022. izdvojili smo više od 2 600 000 kn. Stipendije i financijske potpore nepovratna su novčana sredstva koja se mogu koristiti za umanjenje iznosa školarine tijekom sve četiri godine studija i odnose se na preddiplomske stručne studije: Menadžment u turizmu, hotelijerstvu i uslužnim djelatnostima, Međunarodno poslovanje i Informacijske tehnologije/Web and Mobile Computing.

 

Prijave na RIT Croatia u ranom upisnom roku zaprimaju se do 15. veljače 2021., a prijavljeni kandidati imaju prednost kod donošenja odluke o dodjeli financijske potpore. Proces je prijave personaliziran i prilagođen pojedinom kandidatu. S kandidatima razgovaraju naši specijalisti za upise te ih vode kroz sve korake prijavnog procesa.

Kandidati koji se pak prijave do 15. prosinca 2020. godine u prilici su ostvariti dodatni popust na školarinu. Prijavi se odmah i iskoristi prednosti ranog upisnog roka:

  • Prijavi se do 15.12.2020. i možeš ostvariti dodatan popust na školarinu!
  • Kandidati koji se prijave do 15. veljače 2021. imaju prednost prilikom odluke o dodjeli financijske potpore na temelju potreba. Kandidati čije prijave zaprimimo nakon 15. veljače 2021. za financijske potpore bit će razmotreni u slučaju da sva financijska sredstva još uvijek nisu dodijeljena.
  • Ako si odlikaš ili odlikašica, automatski ostvaruješ pravo na stipendiju u iznosu od čak 4000 €

 

Više informacija o stipendijama i financijskim potporama možeš pronaći ovdje.

 

Studentska iskustva: 70% kandidata koji su prošle godine zatražili financijsku potporu ostvarilo je pravo na stipendije i financijsku potporu RIT Croatia!

 

“Moglo bi se reći da mi je stipendija omogućila da budem tu gdje jesam. Postoje mnogi načini kako dobiti stipendiju, što omogućava budućim studentima da se lakše izbore za svoju. Na moje iznenađenje, proces prijave je iznimno jednostavan. Također, svaki student je u mogućnosti povećati svoju stipendiju na kraju svake godine. To je jedan od mnogih razloga koji su me motivirali tijekom studiranja na RIT Croatia.”

Tea Franjić, diplomantica, generacija 2019.

 

“Proces odrastanja sa sobom donosi mnoga pitanja, uključujući i pitanja o tome što želimo od života.

Pronalaženje odgovora na ta pitanja nije jednostavno i svakome je potrebno pravo okruženje i podrška za to. Kad sam saznala za RIT Croatia i prilike koje nudi, odmah sam znala da želim biti dio tog okruženja i studirati ondje. Svjesna svojih financijskih mogućnosti, bilo mi je drago čuti da koledž nudi financijsku potporu i stipendije. Prijava i odobrenje financijske pomoći dalo mi je motivaciju i energiju da slijedim svoje snove. Kad u životu nešto želiš toliko jako, moraš se za to boriti!”

Antonia Stanković, studentica

Jedinstveni program stručne prakse tijekim studija: iskustvo kojim ostvaruješ prednost

RIT Croatia pruža visoku kvalitetu američkih visokoobrazovnih programa. No, današnji poslovni svijet zahtijeva više. Po završetku studija studenti moraju biti pripremljeni za prave poslovne izazove. Naš Ured za karijere priprema studente za uspješnu integraciju na tržište rada i pomaže im u razvoju karijere.

 

800 – 1200 SATI RADNOG ISKUSTVA TIJEKOM STUDIJA

Svaki student RIT Croatia sudjeluje u programu stručne prakse koji je oblikovan po uzoru na program Cooperative Education RIT-a (jedan od najstarijih i najraširenijih programa stručne prakse u svijetu). Stručna praksa odrađuje se nakon treće i četvrte godine studija za studije Informacijske tehnologije / Web and Mobile Computing (najmanje 800 sati) i Međunarodno poslovanje (najmanje 800 sati) te nakon prve, druge i treće godine studija za smjer Menadžment u turizmu, hotelijerstvu i uslužnim djelatnostima / Service Management (najmanje 1 200 sati). Praksa se izvodi u tvrtkama u Hrvatskoj i diljem svijeta u područjima relevantnim za studijski smjer.

Primjer tvrtki u kojima su studenti Informacijskih tehnologija odradili stručne prakse Primjer tvrtki u kojima su studenti Međunarodnog poslovanja odradili stručne prakse Primjer tvrtki u kojima su studenti Service Managementa odradili stručne prakse
Async Labs, Bit4Bytes,  Cinnamon Agency, Croz, Enum

Software, Ericsson Nikola Tesla, HR Cloud, Infoart, Laus CC, Megatrend, mStart, Perpetuum Mobile, PHOBS, Spark Mostar, t-matix, Verso

Altima Group, ZIRA

404 Agency, A1 Hrvatska, Addiko Bank, Apsolon, British American Tobacco, Bruketa&Žinić&Grey, Foreo Adria, FIVE- Pet minuta, Fortenova Grupa, Hrvatski

Telekom, KPMG, L’Oreal Adria, MPG, Nestle Adria, Poliklinika Bagatin, Spain Internship

Cinestar, Direct Booker, Dorchester Collection, Falkensteiner Hotels and Resorts, Hilton Podgorica, Heritage Hotel San Rocco, HTP

Korčula, La Bagnaia Golf & Spa Resort Siena-Curio Collection by Hilton, Maistra, Maslina

Resort, Saint Ten Hotel, Valamar Riviera d.d.

 

MEĐUNARODNO ISKUSTVO

Tijekom studija dio studenata RIT Croatia odluči odraditi barem jednu stručnu praksu u SAD-u gdje rade u američkim tvrtkama, dok ostali rade u Hrvatskoj i drugim zemljama svijeta. Kroz vrijedno iskustvo rada na inozemnom tržištu studenti stječu uvid u standarde međunarodnog poslovanja, susreću se s izazovima globalnog tržišta i uče kako sagledati poslovanje iz globalne perspektive.

Tijekom ljeta 2019. godine, većina studenata svoju je praksu odrađivala u Hrvatskoj, no više od 60 studenata se odvažilo i steklo međunarodna radna iskustva u zemljama kao što su Japan, Kanada, Mađarska, Njemačka, Norveška, Španjolska, i druge. Tijekom ljeta 2020. godine, unatoč izazovima koje je donijela pandemija COVID-19, 95% svih studenata koji su trebali odraditi stručnu praksu, odradili su je uspješno putem modela tradicionalne stručne prakse, odrađivanja prakse na daljinu ili putem posebnih projekata.

Lucija Hrastić je naša diplomantica (generacija 2020) koja je stručnu praksu odradila – u Japanu! O svojem iskustvu rekla je sljedeće: „Svoju drugu stručnu praksu sam odradila u Japanu, u tvrtki EY. Prvu stručnu praksu sam odradila u financijskom konzorciju JIAM, koji pomaže u pronalasku B2B rješenja za japanske upravitelje imovinom. Htjela sam raditi u međunarodnoj korporaciji i steći iskustvo na područjima od interesa za moju buduću karijeru. No stručna praksa u Japanu također otvara vrata i za buduće mogućnosti zapošljavanja, posebice ako ste u poduzeću kao što je EY, jedan od svjetskih lidera u području računovodstva i savjetovanja. Jako puno nastavnog plana s mog studija bilo je primjenjivo u stvarnom radnom okruženju. Stečena znanja o analitičkim metodama, studije slučaja i financijski vokabular bili su neophodni za razumijevanje projekata na poslu.“

Svijet na dlanu: stekni međunarodno iskustvo

RIT Croatia je međunarodni kampus renomiranog američkog sveučilišta Rochester Institute of Technology (RIT). RIT je jedno od najvećih privatnih sveučilišta u Sjedinjenim Američkim Državama prema broju upisanih redovnih studenata preddiplomskih studija, s gotovo 19 000 studenata iz više od 100 zemalja te s više od 135 000 diplomanata diljem svijeta. RIT ima šest kampusa diljem svijeta: u Rochesteru (New, York, SAD), Dubaiju (UAE), Dubrovniku i Zagrebu (Hrvatska, EU), Prištini (Kosovo, Europa) i u gradu Weihai (Kina).

Tijekom studija našim studentima se pruža jedinstvena prilika da jedan ili dva semestra pohađaju na kampusu u Rochesteru, u državi New York, na kampusu RIT Dubai, u Ujedinjenim Arapskim Emiratima te na kampusu RIT-a na Kosovu u Europi. Studentima će ova prilika biti ponuđena u skladu s epidemiološkim mjerama na snazi tijekom pandemije virusa COVID-19.

 

ISKORISTI JEDINSTVENU PRILIKU, STUDIRAJ U SAD-u

Studenti koji se odluče na odlazak na RIT-ov kampus u Rochesteru imaju priliku živjeti u pravom američkom studentskom kampusu, studirati u dinamičnom i multikulturalnom okruženju te uključiti se u akademski i društveni život sveučilišta, što je izvrsna prilika za stjecanje novih znanja i unaprjeđenje engleskog jezika. Grad Rochester nalazi se u saveznoj državi New York i udaljen je 563 km od New Yorka, a 289 km od Toronta u Kanadi, pa je ovo izvrsna prilika za posjet i tim svjetskim metropolama.

“Iskustvo studiranja na glavnom kampusu definitivno ću dugo pamtiti! Kampus je dobro strukturiran i organiziran i sve se nalazi unutar pet minuta hoda. Studenti su vrlo prijateljski nastrojeni i žele pomoći kad god je potrebno. Profesori su dostupni i stručni; žele razgovarati i pomoći studentima da uspiju.” Aakash Devaraj, diplomant, generacija 2019.

 

DOŽIVI ISKUSTVO STUDIRANJA U ČUDESNOM DUBAIJU!

RIT Dubai smješten je u središtu Dubai Silicon Oasis, koji je poznat kao jedan od vodećih svjetskih centara za napredne elektroničke inovacije i dizajn. Osim što imaju priliku studirati u akademskom, poslovnom i istraživačkom okruženju, studenti koji se odluče za odlazak u Dubai susrest će se s raznolikošću kultura, bit će u mogućnosti popeti se na najvišu zgradu na svijetu, Burj Khalifu, posjetiti Burj Al Arab, najluksuzniji hotel na svijetu, vidjeti čuveni Otok palmi, skijati se u zatvorenom skijalištu te putovati kroz pustinju.

“Odabrala sam posjetiti RIT Dubai; studirala sam predmete poput arapskog jezika, istoka i zapada i islamske kulture, upoznala sam mnoge ljude i posjetila mnoga mjesta. Kampus nudi razne izvanškolske aktivnosti poput sportskih klubova i izleta, što olakšava integraciju. Izlazak izvan zone komfora i učenje novih stvari doprinijelo je mojem razvoju i pripremi za buduću karijeru.” Maja Utrobičić, diplomantica, generacija 2019.

 

STUDENTSKA RAZMJENA PUTEM PROGRAMA ERASMUS+

Činimo sve kako bismo studentima osigurali najbolje iskustvo studiranja. Uz aktivnu suradnju s ostalim kampusima RIT-a svakodnevno radimo na stvaranju kvalitetnih partnerstava sa sveučilištima diljem svijeta. Dosad smo razvili partnerske odnose sa 16 sveučilišta iz zemalja kao što su Austrija, Češka, Finska, Francuska, Mađarska, Njemačka, Irska, Italija, Poljska, Slovačka, Slovenija i Turska.

Studiji

RIT Croatia je jedina visokoobrazovna institucija u Hrvatskoj koja studentima po završetku studija studentima omogućuje stjecanje dvije diplome, američku diplomu koju dodjeljuje matična institucija u SAD-u i hrvatsku diplomu koju dodjeljuje RIT Croatia.

Na kampusima u Dubrovniku i Zagrebu studenti mogu odabrati sljedeće američke visokoobrazovne programe u obliku četverogodišnjih preddiplomskih stručnih studija:

U sklopu cjeloživotnog učenja na RIT Croatia, studenti imaju priliku upisati Master of Science studije Service Leadership and Innovation te Information Sciences and Technologies, kojeg na zagrebačkom kampusu provodi RIT. Po završetku studija, studenti stječu američku diplomu koju dodjeljuje RIT.

Kvalitetu RIT studija potvrđuju i međunarodne akreditacije institucije RIT: The Middle States Commission on Higher Education te AACSB International (studij Međunarodnog poslovanja). Kvalitetu sveučilišta RIT potvrđuju brojna priznanja uglednih svjetskih publikacija. RIT Croatia privatna je visokoobrazovna institucija čiji se programi izvode u skladu s odgovarajućim nacionalnim dopusnicama.

Odjel za upise: admissions@croatia.rit.edu

Dubrovnik

Don Frana Bulića 6, 20000 Dubrovnik, Croatia

T. +385 (0) 20 433 000; F. +385 (0) 20 433 001

 

Zagreb

Damira Tomljanovića Gavrana 15, 10000 Zagreb, Croatia

T. +385 (0) 1 643 9100; F. +385 (0) 1 643 9103

 

 

Web stranica: www.croatia.rit.edu