Udruga hrvatskih studenata u inozemstvu

Udruga hrvatskih studenata u inozemstvu

 

UHSI je neprofitna i nadstranačka studentska udruga koja okuplja hrvatske studente izvan Hrvatske u cilju povezivanja, podrške i ostvarivanja zajedničkih ideja. Udrugu u potpunosti vodi oko 50 članova volontera. Udruga je osnovana u Zagrebu u lipnju 2018. te je do sada okupila preko 400 članova različitih pozadina i interesa.

 

Udruga trenutno okuplja članove kroz 9 lokalnih podružnica u državama u kojima se nalazi barem 10 članova UHSI-ja, kroz koje se hrvatski studenti umrežuju: Austrija, Danska, Francuska, Njemačka, zemlje Beneluxa, Italija, SAD, UK i Hrvatska.

 

Osim umrežavanja studenata koji su već u inozemstvu, naši volonteri se trude pomoći onima koji tek planiraju upisati fakultet izvan Hrvatske i savjetovati ih tijekom procesa prijave i pripreme za život u inozemstvu.

 

Ako već studirate ili ste studirali u inozemstvu, možete se učlaniti u Udrugu putem formulara na poveznici:

Webinari

 

Trenutno je u tijeku serijal webinara o studiranju u državama u kojima UHSI ima osnovane podružnice. Na webinarima se bavimo temama poput cijena studija, prijava na fakultete, studentskog života u određenoj državi, stipendija i mnogih drugih. Sve webinare vode studenti koji trenutno studiraju ili su nedavno završili studij u navedenoj državi.

 

Tri webinara su se već održala: UK, Francuska i Danska. Njihove video snimke su dostupne na YouTube kanalu Udruge i u kategoriji „Video“ ovog virtualnog štanda. Webinari koji slijede tiču se zemalja Beneluksa (Belgija, Nizozemska, Luksemburg), Austrije, Njemačke, Italije i Hrvatske (koja će imati poseban format s obzirom da se odnosi na naše članove koji trenutno žive u Hrvatskoj). Za informacije o prijavi na nadolazeće webinare pratite UHSI na Facebooku i Instagramu.

 

 

Ljetni susret

 

Ljetni susret je konferencija koju organiziramo svako ljeto kad se naši članovi vrate u domovinu, puna zanimljivih gostiju i izazovnih radionica. Cilj Ljetnog susreta je omogućiti suradnju između mladih Hrvata u Hrvatskoj i u inozemstvu, kao i njihovu suradnju s uspješnim hrvatskim poduzetnicima i znanstvenicima koji žele podijeliti svoja iskustva s mladima. Ta se suradnja odvija u obliku interaktivnih panela i radionica na kojima sudionici imaju priliku diskutirati o temama od zajedničkog interesa i naučiti nešto novo. Ljetni susret je besplatan, a članstvo u Udruzi nije uvjet za sudjelovanje.

Ove godine se Ljetni susret nije održao zbog covid-19 situacije, ali veselimo se organizaciji Ljetnog susreta 2021. Fotografije s prošlogodišnje konferencije možete naći u kategoriji „Foto“ ovog virtualnog štanda.

 

Prednosti za članove

 

UHSI volonteri rade na sklapanju partnerstva koja donose pogodnosti našim članovima. Zasad postoji partnerstvo s ISIC-om u Skandinaviji što znači da će svi registrirani članovi UHSI-ja u Danskoj, Norveškoj, Švedskoj, Finskoj i na Islandu moći dobiti ISIC karticu potpuno besplatno. ISIC iskaznica prihvaćena je u više od 120 zemalja, a omogućuje popuste diljem svijeta, kao i unutar granica Hrvatske i Danske. Popusti se odnose na zrakoplovne karte, određene online trgovine, iznajmljivanje automobila s Europacar i još mnogo toga.

Uskoro očekujemo i druge pogodnosti za članove. Za više informacija učlanite se i pratite nas na društvenim mrežama!

Umrežavanje kroz podružnice

 

U podružnicama se redovito organiziraju događaji od kulturne ili društvene važnosti za hrvatske studente u inozemstvu. To mogu biti jednostavna druženja poput posjeta izložbi nekog hrvatskog umjetnika ili zajedničko gledanje utakmica hrvatske reprezentacije, a mogu biti i veći događaji koji promiču hrvatsku kulturu u inozemstvu. Primjer takvog događaja je Večer hrvatske kulture koju je organizirao tim danske podružnice, zajedno s veleposlanicom Hrvatske u Danskoj i hrvatskom turističkom zajednicom. Naši volonteri u Danskoj time su uspostavili  suradnju s veleposlanstvom Republike Hrvatske u Danskoj.

 

Blog

 

UHSI ima blog kojem je cilj približiti iskustvo studiranja u inozemstvu onima koje to zanima i dati priliku da se izraze onima koji imaju nešto za reći na tu temu! Posjetite blog na linku:  https://www.uhsi.net/blog2

Udruga hrvatskih studenata u inozemstvu

Ilica 163, 10 000 Zagreb

Email: kontakt@uhsi.hr

Web: www.uhsi.net

Facebook: Udruga hrvatskih studenata u inozemstvu

Instagram: @uhsi.life

LinkedIn: Udruga hrvatskih studenata u inozemstvu